Poker i tv – en givande skola

SPORTBLADET

Det är lätt att fastna i gamla invanda mönster.

Därför är det inte bara sunt utan nödvändigt att genomföra en ordentlig analys av sin spelstil med jämna mellanrum.

Bästa sättet att utveckla ditt spel är att blanda teori med praktik. Alla pokerspelare borde lägga in lite studietid och inte bara spela. Jag rekommenderar även att du diskuterar poker allmänt och din spelstil i synnerhet med pokervänner.

Det kanske allra bästa sättet att förbättra ditt spel är att se hur bra spelare spelar. Därför kan det vara en bra idé att titta på poker på tv för att se hur proffsen gör. Men försök inte bara kopiera rakt av. Vissa spel som proffsen gör fungerar bara på grund av den höga nivån på spelet.

Drygare än någonsin

På söndag startar andra säsongen av Poker på Kanal 5. Stora delar av Nordens pokerelit kommer att bjuda på högklassig poker. Och jag är med på ett litet hörn som expertkommentator.

Förra året fick jag en del kritik för att jag var dryg, kaxig och nedlåtande mot vissa spel och kanske rent av vissa spelare. Jag har lyssnat på mina kritiker, så denna säsong ska jag inte vara så mjäkig. I år är jag drygare än någonsin.

Min största belöning är dock inte tillfället att få vara idoljurydryg i tv, utan möjligheten att studera hur några av de bästa spelarna gör för att vinna.

Man lär sig ganska snabbt att det finns många olika vinnande strategier och det fantastiska med poker är att ingen behöver vara mer rätt än någon annan. Vi har alla olika förutsättningar och styrkor som spelare. Vissa fokuserar helt på det psykologiska spelet medan andra spelar strikt matematiskt. Några jobbar mycket med sin image medan andra struntar fullständigt i sånt.

Att jag får se allas hålkort i alla potter innebär att det är lätt för mig att se vilka som spelar bra och vilka som bara har tur.

Ken Lennaárd är pokerproffs och expertkommentator i Poker på Kanal 5.