Bling-bling kan kosta dig livet

SPORTBLADET

Det är ingen skön känsla att vakna upp i ett strupgrepp och med en sylvass kniv två centimeter från ögat.

Att minuterna senare vara 1,5 miljoner fattigare är också ganska jobbigt.

Men det är billigt när alternativet är att vara död.

Två mycket kända pokerprofiler, som vi kan kalla Biffen och Banarne, åkte nyligen till Madrid för att spela poker på kasinot. Till en början gick allt enligt planerna. De plussade stabilt mot hobbyspelande affärsmän.

Så är det inte alltid när Biffen och Banarne spelar. Båda är extremt riskbenägna och sånt skapar stora svingar i bankrullen. Strax före VM förra året hade det gått så dåligt för Biffen att han funderade på att stanna hemma från Vegas. Han valde till slut att åka och lyckan var gjord när han inför huvudtävlingen bytte procent med William Thorson.

Älskar diamanter

William vann 6,3 miljoner och Biffen hade plötsligt över en halv miljon. Pengar som brändes alldeles för mycket för att ha i fickan. Hela klabbet investerades därför i en diamantklocka. Biffen älskar diamanter. Vi snackar diamanthalsband, diamantörhängen och diamantringar.

Med klockan inkluderad är han en vandrande julgran värd 1,2 miljoner.

Det kanske är lugnt att glida runt med tjugo kilo bling-bling i Vegas, men i Madrid är det en annan femma. Banarne, som är gammal i gården och som själv blivit rånad på svartklubbar i Göteborg, tjatade på Biffen att låsa in diamanterna i ett bankfack. Biffen var tveksam: ”Vad är meningen med alla juveler om de ska ligga i ett bankfack?”

Rånade på morgonen

Banarne gav sig inte och för att slippa gnatet föll Biffen till föga. Nästa morgon skulle de gå upp extra tidigt för att pinna över till banken.

Så långt kom de aldrig. I den arla morgonstunden fick de oväntat besök. Fyra män med rånarluvor och knivar tvingade åt sig drygt 300?000 kronor i kontanter och Biffens smycken värda 1,2 miljoner.

Det brutala rånet avslutades med att grabbarna misshandlades grovt. Men det kunde slutat ännu värre. I den hyrda lägenheten fanns nämligen ett kassaskåp som grabbarna inte hade nycklar eller kod till. Som tur var stod det öppet.

Den omständigheten räddade förmodligen livet på Biffen och Banarne.

Ken Lennaard