– Jag kan aldrig riktigt koppla av

Pokerproffset William Thorsons krönika – varje torsdag

SPORTBLADET

Nu börjar San Remo närma sig med stormsteg och jag är verkligen laddad för att åka dit.

Vädret här hemma i Sverige är ju ingen höjdare.

Man blev bortskämd med två helt fantastiska veckor i Thailand och hade väl hoppats att våren skulle ha dykt upp när man väl kom hem. Dock tror jag att San Remo kommer att bli helt perfekt och det ska bli riktigt skönt att åka dit.

Det har varit extremt lite poker från min sida den senaste månaden. Men som spelare så kan jag aldrig riktigt koppla av helt utan blir det mindre poker så blir det mer trav i stället. Och tyvärr har den senaste tiden varit iskall. Det kändes ett tag som att jag var på gång med både spelet och framförallt med mina hästar, men det har varit lite besvikelser de senaste veckorna och travhumöret svänger verkligen, så det ska bli riktigt kul att få spela lite större pokerturneringar igen.

Spelade Berlin senast

För min del var den senaste stora turneringen EPT Berlin, men nu har jag en hel del bokat för en tid framåt. Snart är det dags för EPT turneringen i San Remo där jag spelar huvudturneringen och eventuellt något sido-event.

Sedan kommer Monte Carlo med ett schema som innehåller en massa fina turneringar, bland annat kommer det att spelas en 5 000 Euro heads up-turnering som känns som ett kul alternativ. Och så klart EPT grand final i Monte Carlo, som verkligen ska bli kul att spela. Där går också en high roller-turnering som spelas med ett nytt upplägg. Bounty Shootout kallas det och går ut på att spelarna förutom potterna också får en summa pengar när de slår ut en annan spelare. Dock vet jag inte om jag själv kommer spela den utan får avgöra det på plats beroende på hur känslan är.

Under både EPT San Remo och i Monte Carlo så finns det en hel del fina turneringar, men min plan är att spela riktigt bra i huvudturneringarna och gå långt i dem. Då blir det inte lika mycket tid kvar till att hoppa på sidoturneringarna.

Så nu ska jag bara mejla pokergudarna och vädergudarna så att det blir strålande sol och mycket tur för min del under resan.

Hoppas att det slår in och att jag kan dela med mig en viss gnutta tur till mina vänner och alla svenskar som har planerat att dyka upp i San Remo och Monte Carlo.

William Thorson