”Eliten är på plats – och massa galna italienare”

Pokerproffset William Thorsons krönika – varje torsdag

SPORTBLADET

I dag går startskottet för EPT-turneringen i San Remo.

Stora delar av världseliten är på plats, men även en massa galna italienare och andra lite mindre talangfulla pokerspelare.

San Remo har ju målats upp som ett av de absolut trevligaste stoppen, och såklart ligger mycket av grunden till det i att värdet på spelarna är bra. Alltså, det är ett lite enklare startfält än normalt. Sedan är det också ett extra plus att staden är väldigt fin.

Jag har inte spelat mycket poker de senaste veckorna, men låg i går på rummet och kollade på de två senaste avsnitten av High stakes poker som numera är inne på sjätte säsongen. High stakes poker är ett väldigt populärt tv-program och det går att hitta på nätet. Jag hade inte särskilt höga förväntningar inför säsongen, men det har visat sig vara den bästa säsongen jag har sett. Spelare som Doyle Brunson, Eli Elezra, Phil Ivey, Patrik Antonius, Daniel Negreanu, David Benyamin och Tom Dwan. Med andra ord den absoluta världseliten i poker och ett gäng som underhåller. Tv-poker vore inte mycket om inte dessa gossar var med, och det för mina tankar till hur det ser ut om 10-20 år.

Pokern kommer nog inte att vara lika rolig att titta på utan legender. Internetspelarna är ju såklart framtiden när det kommer till poker, men för mig känns det inte som att de är framtidens underhållare. Nej, mer legender behövs. Eli Elezra är ett perfekt exempel. En rik affärsman från Las Vegas som lärt sig att bli en mycket bra pokerspelare genom att spela mot de bästa. Mycket underhållande att titta på. Rekommenderar alla att titta på den här säsongen som är riktigt sevärd.

Nu är det dags för mig att spela bra poker. Jag är väl förberedd, laddad och riktigt spelsugen. Följ gärna med i spelet på nätet på Aftonbladet eller bland pokerbloggarna. Jag kommer även se till att uppdatera min blogg med lite information från insidan.

William Thorson

ARTIKELN HANDLAR OM