Nu måste pappa och jag ta oss i kragen

Pokerproffset William Thorsons krönika – varje torsdag

SPORTBLADET

Det har varit en konstig vecka här i San Remo.

Allt som har hänt kring vulkanutbrottet på Island har ju påverkat så många människor i världen och såklart väldigt många pokerspelare som vill resa hit till San Remo för att spela turneringarna.

Många har tyvärr missat chansen att spela, medan andra har fått åka buss i 24 timmar.

Men man kan inte styra vädret och vad som händer i världen.

Det kom som väntat ändå väldigt många spelare hit till San Remo och över 1 200 spelare kom till start. Jag är här tillsammans med pappa och min bror Jens, och det blev inte helt oväntat Jens gjorde bäst ifrån sig. Vi andra får ta oss i kragen. Jens gjorde det riktigt bra och han var med i toppen efter varje dag och med 29 spelare kvar var han i ledning. Tyvärr hade han inte marginalerna på sin sida och åkte ut på tjugoandra plats. Det var en väldig besvikelse såklart när han var med så långt och hade spelat så bra som han gjorde. Men såklart var det en jättebra prestation när man ser till det hela.

Men i poker så blir man nästan alltid besviken när man åker ut. Om man åker ut på tjugoandra plats så blev man ju sist av de 22 spelare som var kvar. Såklart blir man besviken då, särskilt när man har en bra stack. Men jag är väldigt imponerad och väldigt stolt och jag är säker på att Jens kommer att gå hela vägen snart.

Han har i mina ögon stor potential.

Snart är det dags för alla spelare här i San Remo att packa ihop. Vissa åker hem men de flesta pokerspelarna drar vidare till Monte Carlo där EPT Grand Final snart drar igång.

Då är det dags för mig att spela bra poker igen, för här i San Remo kunde jag verkligen ha tagit tillvara på mina chanser på ett bättre sätt.

Monte Carlo är ju den stora finalen för året och alla är där. Det är lite av pokerns julafton här i Europa. Det kommer förmodligen också att vara många kändisar på plats, och det är ett fullspäckat schema med både välgörenhetsturnering, highrollerturnering och prisutdelning för årets spelare, vid sidan av själva huvudturneringen.

Själv kommer jag att få ta emot ett pris som årets Omaha-spelare, vilket ska bli riktigt kul och planen är att försvara den titeln till nästa år. Men det kommer inte att bli lätt, Omaha som spelform blir bara mer och mer populär.

William Thorson