”Laddar inför sommarens höjdpunkt i Las Vegas”

Pokerproffset William Thorsons krönika – varje torsdag

SPORTBLADET

Årets Elitlopp är nu över.

Det var inte den mest imponerande upplagan av Elitloppet, men jag vill inte fälla någon skugga över vinnaren Iceland som var totalt överlägsen.

Iceland och Chimall T.T. stod för helgens prestationer tycker jag.

För min del har det varit lugnt med pokern under en tid. Jag laddar inför sommarens höjdpunkt i Las Vegas – WSOP – men under tiden har det hänt en hel del kul grejer i pokervärlden. Ett av de senaste och roligaste i raden är PokerStars Everest-utmaning. PokerStars arrangerade vid månadsskiftet en turnering där vinnaren får möjlighet att följa med två bergsklättrare tillika pokerfantaster på en expedition till Mount Everest. Vinnaren, Alas, får vara med på början av expeditionen och spela poker med bergsklättrarna som ?sedan kommer att spela poker under varje etapp upp på berget.

Det har spelats en hel del poker vid borden också. Natten till onsdag så avgjordes mixed WSOP i Las Vegas med 50 000 dollar i inköp. Den i mina ögon bästa svenska allround-pokerspelaren Micke Thuritz var på finalbord och låg bra till. Dock blev det en lite tidigare utgång än han hade hoppats då han åkte ut först och slutade på 8:e plats. Men det var en mycket stark prestation och utdelningen var cirka 200 000 dollar.

På torsdag i nästa vecka kommer jag att arrangera en turnering. Vinnaren kommer att få en fin bonus i form av en resa till Tallinn och Baltic Festival. Hotellrum och inköp till huvudturneringen ingår också i priset. Baltic Festival hade sin start förra året och var riktigt lyckat. EPT turneringarna kan upplevas som lite dyra för många spelare och då är Baltic Festival ett perfekt alternativ med ett något lägre inköp på 1500 Euro. Turneringen kommer att spelas på Swiss Hotel som är ett otroligt bra hotell. Mer om allt detta finns att läsa på min blogg på pokersidan på Aftonbladet.

William Thorson