Vegas närmar sig – men först ny nätturnering

Pokerproffset William Thorsons krönika – varje torsdag

SPORTBLADET

Nu är det de sista laddande veckorna innan det är dags att flyga över till Las Vegas för att spela WSOP.

Jag har bestämt mig att lägga resan till efter midsommar, så jag kommer att fokusera på huvudturneringen som ska bli väldigt kul att spela igen.

Jag ser verkligen fram mot det. Jag kommer även att hinna med att spela mitt favoritspel Omaha i en eller två turneringar. Det går både en för 5 000 dollar och en för 10 000 dollar när jag är i Las Vegas.

Årets WSOP har redan startat där borta i Las Vegas och Tom Dwan, en av pokerns absolut största namn, har tagit stora bets då han satsat på att han ska vinna minst ett armband. Dwan, som ju inte är känd för några fega bet, har möjlighet att bli fem miljonder dollar rikare om han vinner ett armband. Så jag gissar att han grinar lite grand i sin villa i Las Vegas just nu, efter att han slutade på andraplats i 1 500 dollar no limit event 11.

Vinnaren Simon Watt kan nog ge Tom Dwan ett par sömnlösa nätter.

I kväll är det dags för mig att hålla i en turnering på Pokerstars. Den är till för mina läsare och är endast öppen för svenskar. Turneringen startar klockan 20.00 och ni hittar den i lobbyn under event och regional. Det kostar 10 dollar att vara med. Alla pengar går till prispotten, men jag har också kryddat potten rejält med resa, hotell och inköp till PokerStars Baltic Festival som spelas mellan den 16 och 19 juni i Tallinn. Paketet är värt 2 500 Euro och går till vinnaren i turneringen. Jag kommer själv att spela och har en bounty på 100 dollar som går till den som slår ut mig. PokerStars Baltic Festival som jag skrivit en del om tidigare på min blogg på Aftonbladets pokersida är ett riktigt bra event med mycket bra värde och turneringen spelas på ett riktigt bra hotell.

Så glöm nu inte att vara med och spela i kväll.

William Thorson