”Det ska bli riktigt kul att spela poker igen”

Pokerproffset William Thorsons krönika – varje torsdag

SPORTBLADET

Idag går jag och min bror Jens in i pokerturneringen PokerStars Baltic Festival. Det är turneringens andra dag, dag 1b, och finalen kommer att spelas på lördag.

Det ska bli riktigt kul att spela poker igen och PokerStars Baltic Festival är en mycket rolig turnering med ett inköp som ligger på en bra nivå. Jag ser den här turneringen som ett perfekt tillfälle att få lite uppvärmning inför WSOP i Las Vegas. Jag kommer att resa till Las Vegas i dagarna efter midsommar och hoppas verkligen att det är mitt år i år. Dock lär jag inte vara den enda som hoppas på att det är mitt år. Ytterligare ett par tusen förväntansfulla pokerspelare kommer att vara på plats i Las Vegas i början på Juli.

Många av dem kommer att ha kvalat in till WSOP via pokerturneringar på Internet. Inför VM spelas många kvalturneringar och det pågår fortfarande kval till WSOP på PokerStars. Kvalen är ett bra alternativ för dem som är intresserade av att spela de stora turneringarna men inte har råd med inköpet. När jag arrangerade min turnering senast så vann eelajjas ett inträde till PokerStars Baltic Festival som spelas den här veckan.

På tal om WSOP, poker VM, så är ju fotbolls VM i full gång. Själv håller jag på Argentina men håller också en tumme för Sven Göran Eriksson och Elfenbenskusten som jag tycker är ett riktigt intressant lag. Jag hoppas de kan få ihop spelet bra och är min skräll i detta VM. Det är verkligen något alldeles extra med fotbolls VM. Det är inte som hockey VM som spelas varje år och dessutom spelas fotbolls VM mitt i sommaren. Fotbolls VM är något man ser fram mot och det är verkligen spännande.

När detta publiceras så är det ett par timmar kvar tills pokerturneringen börjar här i Tallinn och då har redan dag 1a avslutats. Hur det går för mig och andra spaningar från PokerStars Baltic Festival i Tallinn kan ni läsa mer om på min blogg på Aftonbladet poker på webben.

William Thorson