”Main event kommer att bli riktigt stort i år”

Pokerproffset William Thorsons krönika – varje torsdag

SPORTBLADET

Många av turneringarna här, har redan slagit spelarrekord och main event kommer nog bli riktigt stort i år. Det blir svårt att radera ut 2006 års spelarantal som var cirka 8 700, men kanske kan det bli det näst största året någonsin. Spännande som alltid är det att gå in i main event.

Det är något väldigt speciellt med just denna – världens mest populära turnering. Jag känner mig riktigt laddad då jag passade på att vinna Baltic festival precis innan jag reste över som jag skrev om förra veckan. Jag har nu varit här i ungefär tio dagar, och hunnit med ett par turneringar. Jag klantade mig lite i 5k PLO men var för andra året i rad med väldigt långt i 10k plo world championship (pot limit omaha). Det var lite över 300 startande och med runt 50 kvar låg jag precis som förra året topp 5. Men efter två riktigt sorgliga riverkort och ett avlsutande spel som jag eventuellt kunde kommit undan så åkte jag ut precis innan pengarna. Vann turneringen gjorde till slut en mycket duktig pokerspelare och en vän till mig Daniel Alaei.

Jag har mest tagit det ganska lugnt sen jag kom hit, har valt att inte köra så hårt på partyfronten utan istället gottat mig med go mat och poolen. På fjärde juli som är USA:s nationaldag var jag och Johnny på Palms hotell som Pokerstars erövrar under WSOP för att göra lite intervjuer samt att kolla när Marcus Hellner och Peter Northug skulle spela en heads up.

Efter det så blev det en middag på en restaurang i Palms där vi blev bordsgrannar med Andy Roddick och hans flickvän som som har fått utmärkelsen "världens bästa kropp", samt Jenna Jameson som lär vara många av de som läser dettas våta dröm. Det är just i Las Vegas sådant händer. Var annars hittar man sådana bordsgrannar?

Nu hoppas jag att jag kan spela riktigt bra i main event och drömmen är ju att dyka upp bland dom sista nio.. Het nog är jag i alla fall, hur långt det räcker återstår att se...

William Thorson