Så här går Pulka-VM till i Åre och Sälen

SPORTBLADET

Varje fredag fram till vecka 13 i Sälen, (vid Snötorget i Lindvallen), och i Åre (i Nallebacken i Björnen) vidpågår Pulka-VM. På förmiddagama är det kvaltävlingar som startar kl. 12.00 och körs till kl. 15.00. Anmälan görs i arenan från kl. 10.00 och därefter drop in i mån av plats.

Kvalet körs i en av de två banor som finns i VM-arenan och varje kvalande far åka ett åk på tid. De 16 snabbaste tiderna i Pulka-VM kvalet går till kvällens delfinal.

Delfinalen startar kl. 17.00. Finalister samlas i målfållan längst ned i tävlingsområdet kl. 16.45 för åkarmöte. Träningen pågår fram till 17.15. Livesändningar och de första finalheaten startar kl 17.30. Delfinalen genomfors i stegformat vilket innebär att foljande kvaltider möts: 1-16, 2-15, 3-14 osv. I delfinalen möts deltagarna i en stege med totalt 16 st. heat. De sista 2 heaten är "lilla" och "stora" finalen alltså placering nr 1-4.

Vinnaren i respektive delfinal vinner en plats i finalen, som sker i Sälen vecka 14. I vinstpriset ingår boende och liftkort för två i Sälen under finalhelgen.

Träning

Träning sker endast i av arrangören utlyst ”officiell Pulka-VM-träningsarena” som ligger i direkt anslutning till Pulka-VM-arenan. Tänk på att pulkaåkning endast är tillåtet på anvisad plats i anläggningen. Se pistkarta över respektive resmål. Pulka-VM-arenan i Sälen är öppen för träning varje vecka måndag-torsdag och lördag 13.00-19.00.

Tävlingsregler:

För att få delta i Pulka VM så måste den deltagande vid tävlingstillfallet fyllt 8 år.

Hjälm och Ryggskydd är obligatoriskt.

Tävlingen genomförs bara på av tävlingsledningen utsedda VM pulkor.

Varje deltagare ska ha giltigt Skipas.

Arrangören ansvarar ej för skador på personlig utrustning såsom skidklader, skidglasögon, skor etc.

För tävlande som gått till final är det obligatoriskt deltagande på åkarmöte kl.16.45 varje fredag samt 15 minuter fore utsatt finaltid. är ej den tävlande på plats under åkarmötet så diskvalificeras denna.

I finalen har åkare med bättre kvaltid ratt till att först välja bana i respektive heat. Den tävlande ska ta sig ned genom en förutbestämd bana. Passeras något objekt i den förutbestämda banan på fel sida och den tavlande passerar mållinjen utan att ha rattat till misstaget så är han diskvalificerad. tävlingsledningen ges ratten att diskvalificera åkare som ej uppfyller säkerhetsreglerna.

Annonsering av finalister

Kvalresultat och finallistor finns i samtliga informationer på resmålet.

Pulka-VM för alla i Sälen

Kom och åk så mycket som ni vill, Pulka-VM-arenan är öppen för alla!

När Måndag-Torsdag 13.00-19.00

Lördag 13.00-19.00

Alla som vill testa på att åka pulka måste ha hjälm och bära ryggskydd.

Kvalresultat finns tillhanda senast kl. 16.00 varje tävlingsdag.