Kom igång och spela pulkaspelet 2008

Nu kan du även köra mot dina kompisar

SPORTBLADET

Förra årets succéspel pulkaspelet är tillbaka i ny tappning. Du kan även i år vinna en plats i den fysiska Pulka-VM-finalen. En spelnyhet i år är att du kan köra mot dina kompisar.

Snösvängen Den här åkaren har råkat i trubbel. Kan du köra felfritt och vinna över dina vänner?

OBS! Pulkaspelet 2008 är avgjort!

Förra årets pulkaspel blev en stor succé. Så här gör du för att spela årets version - och för att testa de nya möjligheterna:

Klicka på pulkaspelet . Väl där är det bara att klicka på ”Till pulkabacken”-knappen för att köra igång! Fullt ös nerför backen gäller. Ta dig i mål på under 60 sekunder. Du styr med piltangenterna. Försök att hålla dig mitt i banan och undvik vurpor. Du får fortsätta, men det kostar dyra sekunder.

Utmana spelets bästa åkare

När du gått i mål kan du registrera dig och din tid. Vi tar fram en lagom svår motståndare åt dig som du får tävla mot. Du ser motståndaren som en ”skuggåkare”. Nu kan du börja klättringen mot toppen!

Vill du prova lyckan mot någon i topplistan? Klicka på den åkare du vill möta och sen på ”Utmana”. Topplistan är uppdelad i dagens, veckans och alla tiders snabbaste 10 åk.

Tävla mot dina kompisar

Nytt för i år att du nu även kan skapa din egen topplista och köra mot dina vänner. Så fort du är inloggad kan du lägga till kompisar på din egen topplista. Kompisarna får ett mejl med en länk till spelet.

Och om du gör ett åk som du är särskilt nöjd med så kan du spara åket och skicka länken till alla som borde få se vilken toppåkare du är - och samtidigt ge dem chansen att slå din tid.

Du kan vinna en plats i den fysiska Pulka-VM-finalen

Den åkare som åker allra snabbast vinner en plats i den riktiga Pulka-VM-finalen 2008, som sker i Sälen vecka 14. I vinstpriset ingår boende och liftkort för två i Sälen under finalhelgen. Läs mer om evenemanget här .

Fler tips finns i spelet - lycka till!

Spela pulkaspelet !

Har du Mac?
Spelet fungerar för närvarande på PC. Mac-användare kan köra spelet genom att öppna webbläsaren i ”Rosetta mode” - höger/ctrl-klicka webbläsarens programikon, välj ”Se info” och kryssa i ”Öppna med Rosetta”.

Har du gjort ett kanonåk?

Spara & skicka åket - och låt en kompis försöka slå det!

När du fått till en tid som du är särskilt nöjd med kan du välja ”Spara åk”. Då får du en länk som du kan lägga upp på din blogg, Facebook eller skicka i ett mejl. Alla kan följa ditt fantastiska åk och försöka klå det!