Överlägsen seger för Linda Algotsson

SPORTBLADET

Linda Algotsson tog både guldmedaljen och silvermedaljen i årets SM i fälttävlan. Hon ledde från början till slut med båda hästarna. Hon vann med stoet My Fair Lady och kom tvåa med valacken Fair Dobbin.

Foto: Peter Kjellerås
Linda Algotsson.

- Det är självklart jättekul. Jag trodde inte att det skulle gå så bra när jag åkte upp och dubbelt trodde jag absolut inte. Jag hade förhoppning om placering på My Fair Lady och en bra runda på Fair Dobbin, säger Linda

Algotsson till Aftonbladet efteråt.

Linda ledde överlägset efter en fantastisk dressyrritt på My Fair Lady. Gick sedan och tog andraplatsen med Fair Dobbin. Efter varsin felfri runda i banhoppningen behöll hon dessa platser inför terrängen. Anna Hassö låg trea efter dressyren och hoppningen med hon red bort sig med båda sina hästar på samma hinder i terrängen och hamnade istället 12:a och 16:e.

- Det var ganska många svåra kombinationer som gav en del utslag, så det blev ju omkastningar i resultatlistan, berättar Linda Algotsson.

Det var bara en enda ryttare som klarade terrängen felfritt och det var Catrin Norling som därmed klättrade från en åttonde till en fjärdeplats.

Bronsmedaljen gick till Pia Pantsu.

- Linda var helt enastående, ingen kunde nå henne. Det är väldigt sällan en och samma ryttare tar både guld- och silvermedaljen, säger bronsmedaljören Pia Pantsu.

Linda red först Fair Dobbin i terrängen. Efter en säker runda visse hon att hon hade en medaljplats klar. Hon gick ut sist i startfältet med My Fair Lady och hade då fördelen att redan ha ridit banan en gång. Hon red snabbt i början men lugnt på slutet då det var många trånga och svåra kombinationer.

Det gjorde att hon drog på sig många tidsfel men det räckte ändå till seger.

Eva Eternell Hagen