Hoppet kan ge miljoner

Ny seger för Malin Baryard – och nu är rekordpotten inom räckhåll

SPORTBLADET

Malin Baryard tog i går hem sin andra seger med Butterfly Flip i den lukrativa Gold Zach Riders Tour Grand Prix-serien. Hon ligger tvåa sammanlagt när tre tävlingar återstår. Prispengarna på över två miljoner kronor finns inom räckhåll.

– Ett klirr i kassan tackar man inte nej till, säger Malin.

Foto: ap
Malin Baryard och Butterfly Flip lyckades fullt ut i går. Grand Prix-segern innebär att Malin ligger tvåa i serien, när tre tävlingar återstår. Totalvinnaren belönas med två miljoner kronor.

Tio ryttare var felfria i gårdagens Grand Prix och gick vidare till omhoppning. Det hade regnat hela dagen och förhållandena var svåra och banan halkig.

– Jag gick in som nummer åtta, och då hade Ludger Beerbaum ridit jättefort. Men hans tid räckte endast till en tredjeplats så jag visste att jag var tvungen att rida fort. Jag chansade lite på slutet och red jättesnävt in på de två sista hindren, och det gick bra, strålar en mycket nöjd Malin.

Hon gick därmed upp på andra plats i serien, där världsmästaren Ludger Beerbaum fortfarande leder.

Tre tävlingar kvar

Tre tävlingar återstår i serien där vinnaren efter München i slutet av november kammar hem över två miljoner kronor – den högsta vinstsumman i hoppsporten någonsin.

– Jag är ju inte så långt i från, säger Malin. Förstaplatsen kan bli svår, men blir Ludger pressad så, vem vet? Ett klirr i kassan tackar man inte nej till. Pengarna kunde jag kanske använda till att förbättra min försäkring. Det kan behövas efter kraschen.

Klarade olyckan

I förra veckan blev Malins hästtransport totalkvaddad på tyska Autobahn. Alla Malins bästa hästar var på väg hem från tävlingar i England. Craig, hästskötaren som körde transporten, stannade i vägrenen på autobahn när han hörde något konstigt ljud.

Siktar på finalplats

Då körde en annan lastbil in i och utmed sidan på hela transporten. Som tur var blev ingen häst skadad, och helgens tävlingar visar att olyckan inte verkar ha påverkat dem.

– Hästarna hade änglavakt och var helt oskadda. De verkar inte ha tagit någon som helst skada – alla placerade sig i helgens klasser, säger Malin.

Om allting håller, ser det mycket lovande ut för Malin inför VM i spanska Jerez i september.

– Formen kan man inte klaga på. I VM möter vi samma ekipage som vi slog i dag. Jag siktar på en finalplats. Det gäller att pricka in formen på både mig och hästarna. Och så behöver vi lite tur.

Johanna Garå