Nygammal häst – då vill Bengtsson tävla i VM

Roof´s ger honom en andra chans

SPORTBLADET

En månad före VM såldes Rolf-Göran Bengtssons häst.

Men nu får han en ny chans.

Med Roof´s - hästen som togs ifrån honom inför OS 2000.

Bengtsson och Roof`s.

Rolf-Göran Bengtsson och Pialotta var favorittippade inför VM i hoppning i september, men eftersom hästen ägs av ett handelsstall såldes den i slutet av juli.

Men nu tycks den svenske toppryttaren få en ny chans. I helgen kvalade han formellt in till VM genom att tävla i en Grand-Prix-hoppning i Holland.

Pialotta saknas ändå

– Jag kan rida Roof´s i VM, men hästen har inte samma form som Pialotta. Det är enda som ska justeras. Men inga större grejer, säger Rolf-Göran Bengtsson till Sportbladet.

Inför OS i Sydney var Rolf-Göran och Roof´s ett samkört ekipage som hade stora förhoppningar. Men efter flera turer hamnade hästen hos Rolf-Görans chef, den holländske toppryttaren Jan Tops istället och det blev inget mästerskap för svensken.

Nu såg historien ut att upprepa sig.

Men bara tre veckor före VM kan svenska laget nu få ytterligare ett tillskott. Om den svenske förbundskaptenen Jana Wannius ger Rolf-Göran ett positivt besked.

Förbundskaptenen positiv

– Jag är positiv till det här, säger förbundskaptenen till TT.

–Men de måste visa resultat först.

Det har Rolf-Göran Bengtsson och Roof´s möjligheter att göra i Valkenwaard, Holland om två helger eller i Rotterdam den 1 september - sista dagen att anmäla ryttare till VM.

Tror på sin häst

– Jag är inte nöjd med den här lösningen, jag hade ju velat åka med Pialotta och det kan jag ju inte. Men jag tror nog att jag få Roof´s i en bra VM-form.

Mästerskapet avgörs i Spanien 11-21 september och Rolf-Göran Bengtsson vann två medaljer vid EM i fjol, brons individuellt och silver i lag.

Anna Carlsson