Ny succé av Malin Baryard i natt

Leder sensationellt världscupfinalen i Las Vegas

SPORTBLADET

Hon kom till tävlingarna som reserv, ifall någon skulle hoppa av. Nu leder Malin Baryard, inför söndagens final, världscupen i hästhoppning i Las Vegas.

Arrangörerna har tagits på sängen. Inte ens en svensk flagga till arenan har de kunnat skaka fram.

- Men det lär de väl fixa till på söndagen, säger Malins Baryards upprymde pressansvarige Anders Abenius till TT.

I torsdagens första omgång av världscupfinalen i hästhoppning i Las Vegas lyckades Malin Baryard komma på andra plats. Med ytterligare en andraplacering i fredagens andra omgång, leder nu svenskan världscupstävlingen, vars sista omgång avgörs på söndagen.

Malin Baryard själv är ''väldigt, väldigt glad'', men inte förvånad.

- Jag vet hur bra min häst är och hur bra jag är. Jag vet att vi kan vara så här bra. Vi behöver bara ha marginalerna på vår sida, säger hon till TT.

Startförutsättningarna under första omgången var inte de bästa. Hon och hästen Butterfly Flip startade som nummer tre av 41 ekipage, vilket ofta leder till att ridningen går långsammare.

Inför den andra omgången på fredagskvällen såg det annorlunda ut. Hon startade näst sist i grundomgången och sist i omhoppningen.

- Det är optimalt att starta sent. Jag visste att jag var tvungen att slå Rodrigo Pessoa, som låg trea. Planen var att rida fortare än Rodrigo. Jag behövde inte vinna, förklarar Malin.

- Det här blev så perfekt det kunde bli. Jag behövde aldrig ta några stora risker eller idiotchansningar.

Inför söndagens sista omgång är Malin full av tillförsikt:

- Det känns väldigt bra och kul. Allt har stämt så bra hittills. Vi får hoppas att det fortsätter.

Vann i andra omgången gjorde Marcus Merschformann från Tyskland.

Hela tävlingen leds alltså av Malin Baryard, följd av tvåorna Marcus Ehning från Tyskland och Rodrigo Pessoa från Brasilien.

Cristina Gonzalez Pons/TT