Malin Baryard tog prestigefylld hopptitel

SPORTBLADET

STUTTGART

Malin Baryard tog en mycket prestigefylld titel på söndagen när hon vann GP-hoppningen i German Masters i Stuttgart.

Förutom äran åker hon också hem i en splitter ny bil av ett tyskt märke.

Det var första gången som Baryard vinner en bil.

- Det var verkligen på tiden!, säger hon.

Det har inte riktigt varit Malin Baryards år, även om hon kan rada upp flera fina framgångar.

Foto: Thomas Kienzle/AP
Malin Baryard och Butterfly Flip tog hem segern i GP-hoppningen i Stuttgart.

- Det har varit lite mycket ''stolpe ut'', så det här var verkligen fantastiskt roligt, säger Baryard. Det var inte vilken Grand Prix som helst, alla de bästa ryttarna med sina bästa hästar var på plats.

I första rundan var det 17 felfria, flertalet av dem hemmahörande i toppen av världsrankinglistan.

- Det såg svårt ut när man gick banan men med så många världsryttare på plats blir det många nollor ändå, konstaterar hon.

Till andra omgången höjdes svårighetsgraden rejält och endast fyra stycken kom runt med ytterligare en nolla. Baryard, som hade fjärde bästa tiden i första omgången, startade fyra från slutet och blev den sista till omhoppning med sin topphäst Butterfly Flip. Förutom svenskan var det belgiern Ludo Philippaerts, tyske Europamästaren Christian Ahlmann samt hans landsmaninna Mylene Diederichsmeier som var felfria.

Christian Ahlmann startade först i omhoppningen med en bra tid men med ett nedslag. Mylene Diederichsmeier red på säkerhet och var felfri på hinder men maxtiden var snålt tilltagen och hon fick hela fyra tidsfel. Ludo Philippearts satsade på seger och fick en bra tid men ett nedslag.

- I det läget satsade jag på en säker nolla. Det sliter med tre rundor och ''Flippan'' har hoppat fantastiskt, så det kändes ganska säkert, säger Malin om segerritten.

- Att vinna en sådan här tävling med alla världsryttare på plats är en fantastisk prestation och ger också viktiga poäng i rankinglistan inför nästa år, säger förbundskapten Sylve Söderstrand.

TT