Flyinge Dagarna

SPORTBLADET

Gillar du att titta på förstklassiga hästar? Missa då inte årets Flyingedagar 15-16 november då gräddan av svenska hästar visas upp.

Flyingedagarna är sedan lång tid en tradition där stuteriet och hingstdepån gör en uppvisning av hingstar, ston, rid- och körkonst på högsta nivå. På senare år finns även shownummer med i programmet.

Vi kommer att få se världsmästaren i fyrspann Fredrik Persson, Flyinges chefstränare Peter Eriksson och Susanne Gielen med sina världshästar. Jack Russel race, ston med föl, islandshästar, kadriljer, högklassig sång av gäster från Österrike som gör fantastiska trick med sina hästar till tyrolermusik och mycket, mycket mer.

Elever och studenter från Flyinge gymnasiet, högskola och akademiridskolan deltar i såväl rid- som körnummer.

Varje föreställning invigs av det arabiska fullblodet Pijano i bästa mundering, värdig hans ras. Det är undertecknad, Eva Eternell Hagen, som kommer att rida som en arabisk prinsessa i ett fartfyllt nummer och hoppa genom eld.

Dagarna börjar med en show på fredagen med inbjudna gäster kl. 19.00-22.00. Sedan är alla välkomna lördag och söndag kl.13.00-17.00. Vill du veta mer är det enklaste att gå in på www.ticnet.se , välja Flyinge under "stad" och sedan Flyingedagarna. Ytterligare beskrivning av årets Flyingedagar kan du få på www.flyinge.se.

Eva Eternell Hagen ([email protected])