Kärleken blomstrade i Göteborg

”Jag kommer över nederlag mycket lättare när jag får krypa in i Fredriks famn”

SPORTBLADET

GÖTEBORG

Tjejerna vill vara i Malins, Helenas och Tinas ridkläder.

Och killarna...de tar väl gärna Henriks, Fredriks och Tobias platser.

Kärleken blomstrar i Göteborg Horse Show.

- Jag kommer över nederlag mycket lättare nu, bara jag får krypa in i Fredriks famn så..., säger en nyförälskad Lundbäck.

Stona Flippan, Mynta och Andante har fått konkurrens av tre...hm, grabbar.

Tre av världens främsta och populäraste ryttarinnor har inte bara ögon för sina hästar längre. Det har pussats och gosats en hel del i Scandinavium i påsk.

För första gången visar Helena Lundbäck upp sin nya kärlek - fotbollsspelaren Fredrik Åström, 24, mittfältare i Norrköpingslaget Sylvia.

- Första gången jag såg honom var på derbyt mellan Norrköping och Sylvia i somras. Fredrik gjorde mål, säger Helena, som varit singel i tre år innan de träffades.

Tre månader

- Vi blev tillsammans för tre månader sen. Jag känner mig väldigt harmonisk. Jag kommer över nederlag mycket lättare nu, bara jag får krypa in i Fredriks famn så...

Tobias Grahn är inte bara fotbollsstjärna i Malmö FF. Han är också sedan tre år pojkvän till Tina Lund, 23, danskan som vann Young Riders-EM 2002 och i Göteborg slutade på en fin sjätteplats i GP-hoppningen och blev tia i världscupen.

Direkt efter sin succématch i fredags mot Örebro åkte Tobias till Göteborg.

- Det blir inte mer än tre, fyra tävlingar per år för mig då vi spelar nästan varje helg. Men i påsk har vi fått ledigt, säger Tobias.

Hett kändispar

Han är inte med och "går banan" (ännu) som Malin Baryards pojkvän - tv-profilen Henrik Johnsson.

Baryard och Johnsson är ett av Sveriges hetaste kändispar. Till sommaren gifter de sig efter att varit tillsammans i två år.

- Henrik betyder väldigt mycket för mig. Han får mig att må bra, säger Baryard.

Johnsson tycker att han har en perfekt tillvaro som resesällskap till en idrottstjärna.

- Jag förstår fotbollsfruarna. Det är trevligt att följa med på tävlingar, äta gott och sedan bara lägga upp sig på hotellrummet, haha.

Fredrik och Helena.

Johan Flinck