Baryard säljer sin stjärnhäst

”Jag tänker framåt”

SPORTBLADET

RUHPOLDING

Royal Son spåddes bli Malin Baryards OS-häst 2008.

Nu är han såld.

– Det är aldrig kul att skiljas från en vän, säger Baryard.

I oktober i fjol hoppade Malin Baryard och Royal Son hem en fjärdeplats i Hannovers Grand Prix med hela världseliten på plats.

Efteråt spåddes han vara prinsen som skulle ta över efter drottningen Butterfly Flip, som är för gammal (18 år) vid OS 2008.

Men med de fina resultaten kom spekulanterna och nu har Baryards hästägare, miljardären Philippe Huber, sålt honom till en ung norsk talang.

– Men beslutet var helt och hållet mitt. Philippe behöver inte pengarna men som hästägare går man väldigt mycket minus och där här var ett sätt för mig att ge något tillbaka, säger Baryard.

”Tänker framåt”

– Detta var sista chansen att sälja Royal Son. Och som vallack har man ingen användning för honom efter att han slutat tävla. Dessutom tänker jag framåt. Jag vill ge fler hästar chansen i de riktigt stora tävlingarna, som Espri, Necoll och Wungaru.

Kan vi räkna med svagare resultat från dig nu när de unga ska matchas in?

– Nej, Flippan ska stå för de bra resultaten.

Och Flippan riskerar hon inte förlora.

– Nej, ägaren Christina Larsson har lovat att hon aldrig ska säljas.

Inte desperat

Vilken häst Baryard tror på till OS 2008 vill eller kan hon inte säga.

– Och skulle det visa sig om ett år att jag inte har någon som kan hoppa ett OS så har jag ju Philippe bakom mig. Men tro nu inte att jag är desperat efter nya hästar, säger Baryard, som inte kommer börja tävla förrän om en månad.

– I år är det VM i augusti som gäller. Tror det kan bli ett kul år.

Johan Flinck