Inget OS för Baryard-Johnsson

Satsar på kommande mästerskap istället

SPORTBLADET

Det blir inget OS för Malin Baryard-Johnsson.

Hon har inte presterat de resultat som krävs för hoppningen i Peking och väljer därför att dra sig ur.

Foto: THOMAS JOHANSSON
Det blir ingen resa till Peking i sommar för Malin Baryard-Johnsson.

I helgen utgick Malin Baryard-Johnsson och Espri i Wiesbadens Grand Prix-kval. Det blev det som definitivt stängde dörren för ekipagets eventuella OS-medverkan, skriver Norrköpings Tidningar.

– Om man ser till förra helgens resultat så var det här inte speciellt oväntat, konstaterade förbundskaptenen Maria Gretzer till tidningen.

Gretzer berättar vidare att Baryard-Johnsson själv varit mycket skeptisk till att vara med i OS eftersom hon inte med någon av sina hästar nått upp till de nivåer hon hoppats på.

– Malin själv har varit tydlig med att dörren knappt har varit på glänt, och den svackan som kom nu hade hon inte råd med.

Istället hoppas nu Gretzer på att Malin Baryard-Johnsson ska komma tillbaka i gammal fin form i kommande mästerskap. Och då troligtvis i sadeln på Astrice.

– Malin är duktig på att få hästar att höja sig flera steg på kort tid, och med Actrice har det gått flera steg framåt. Men hon behöver någon säsong till att etablera sig innan det kan bli aktuellt med större mästerskap, säger Gretzer till Norrköpings Tidningar.