Brink och Briar visade OS-form

”Hela programmet gick jättebra”

SPORTBLADET

Jan Brink och hästen Briar blev trea i Lingens Grand Prix Kür som reds i strålkastarljus på lördagskvällen. Både strålkastarna och värmen på den tyska tävlingsplatsen ger en försmak av vad som komma ska i OS i Hongkong i augusti.

Foto: HERMANN J. KNIPPERTZ
Jan Brink.

I Lingen var det också premiär för den nya kürmusiken, Brink och Briar dansar numera till Tom Jones i en funkig mix med bland annat hiten Sex Bomb som en av låtarna.

– Den satt perfekt, och överhuvudtaget gick hela programmet jättebra. Vi hade fina piruetter och bytesserier i dag, inga misstag alls, säger en glad Jan Brink.

Redan i fredagens Grand Prix visade Briar att vilan mellan inomhussäsongen och utomshuspremiären inte inneburit någon formsvacka. Tredjeplatsen innebar ett avancemang från fredagens femteplats i Grand Prix.

Brink och Briar var bara tiondelar från andraplatsen som Nordens andre dressyrkung, danske Andreas Helgstrand, lade beslag på.

– Det här var en mycket bra utomhuspremiär, jag fick de besked jag ville ha, säger Brink som nu fortsätter uppladdning och planering för OS i augusti.

Patrik Kittel med Floresco kom sexa och klassen vanns av Anky van Grunsven, Holland, med IPS Painted Black.

TT