Peter Eriksson sjua i Rotterdam

Svenska OS-laget börjar ta form

SPORTBLADET

Kommande vecka spikar ridsportens förbundskapten Maria Gretzer laget till OS. Efter söndagens Grand prix-hoppning i Rotterdam börjar det infinna sig en viss optimism i svenska laget.

– Jag är mer än jättepositiv, säger Gretzer.

Foto: Emil malmborg

Det började lovande redan i fredagens Superliga med en sjundeplats för det svenska laget. Bara ett nedslag eller mindre från femteplatsen.

I söndagens GP-hoppning kom Peter Eriksson på sjundeplats med ett nedslag men med snabbaste tid på hästen Jaguar Mail. På 18:e plats kom Helena Lundbäck och Madick och 26:a kom Lotta Schultz och Calibra II.

– Det var mycket som var bra i dag. Konkurrensen var tuffast tänkbara men vi var med och fajtades där uppe och visade att vi har ett bra lag, säger Maria Gretzer, som inte varit lika nöjd tidigare med ryttarnas prestationer.

Lite ojämnt

– Nej, det har varit lite för ojämnt. Man har anat att det finns mycket kapacitet hos samtliga, men det är ingen som har visat det riktigt över en längre period, inte förrän i helgen.

På måndagen är hästarna tillbaka i Sverige och kommer att kollas upp av veterinär. Maria Gretzer planerar att ta ett snack med Sveriges olympiska kommitté (SOK) och på fredag kommer beskedet. Laget består av fyra ryttare, dessutom plockar Gretzer ut två reserver.

– Jag kommer i god tid att meddela vilka ryttare det blir, så att de får förbereda sig på bästa sätt. Men vi behöver inte ta ut hästarna ännu, säger Gretzer.

– Vi har också klart med ett väldigt bra karantänstall i Holland där hästarna står i åtta dagar innan resan till Hong Kong.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM