”Musse” Hasselvall nära fiasko i Globen

”Det höll på att gå riktigt illa”

Foto: Magnus Eriksson/Bildbyrån
Musse Hasselvall
SPORTBLADET

”Bygglovs-Matte” och hoppstjärnan Jessica Kürten sopade banan i ”Stjärnstafetten” som inledde Stockholm horse show i Globen på fredagskvällen.

Foto: Magnus Eriksson/Bildbyrån
Matte Carlsson

Stjärnorna red omvittnat snälla hästar inlånade från Stockholmsområdet. Musse Hasselvall, som bildade par med Malin Baryard, var ändå farligt nära fiasko då han höll på att hamna på fel sida sargen redan efter något hinder.

– Det höll på att gå riktigt illa. Jag vet inte riktigt vad som hände, säger Musse Hasselvall.

Nybörjare

Varken Hasselvall eller segraren Matte Carlsson är vana ryttare. ”Bygglovs-Matte” har knappt suttit till häst sedan förra årets seger i Globen. Musse Hasselvall har ridit färre än 30 gånger i sitt liv.

– Jag har ganska bra balans från brottningen, men ibland när jag försöker hitta balansen stressar jag hästen för mycket. Nu blev hästen som alltid brukar vara kolugn nervös på ett sätt jag inte är van vid, säger han.

Hoppas på revansch

Globen drog efter andan, men kampsportstjärnan återfick balansen och paret slutade till sist på tredje plats. Musse Hasselvall hoppas på revansch i ”Stjärnornas hoppning” på söndag kväll.

– Det var skönt att få göra ett sådant här genrep, men jag är litet besviken, säger han.

Helgens tävlingar i Globen är därmed igång på allvar. De svenska hoppryttarna värmde upp i fredagens internationella tidshoppning. Svante Johansson tog hem segern och fick litet överraskande ta emot pris ur jordbruksministerns hand.

Övriga höjdpunkter under helgen är internationell hoppning och världscup i körning på lördag kväll, Grand Prix i hoppning med de svenska stjärnorna och bland andra Ludger Beerbaum på söndag förmiddag och världscupskür på söndag eftermiddag.

Sportbladet rapporterar från Globen hela helgen.