”Det kunde ha slutat ännu värre”

Bröt käken, tappade fyra tänder och fick sy 15 stygn

SPORTBLADET

En käkfraktur, fyra tappade tänder och 15 stygn i ansiktet.

Det blev resultatet av den otäcka ridolycka OS-ryttaren Peter Eriksson råkade ut för när han sparkades av sin egen häst i ansiktet.

– Det här är den värsta skadan som jag råkat ut för, säger Eriksson till Dagens Nyheter.

Foto: SYDSVENSKAN/SCANPIX
Peter Eriksson.

Peter Eriksson skulle leda tävlingshästen Camiell-Flamingo ur boxen på torsdagsmorgonen på gården i Skåne. Då hoppade hästen upp och sparkade bakut med hoven som träffade 51-årige Eriksson rakt i ansiktet.

Ringde efter hjälp

– Han blev så himla glad att få komma ut igen att han helt utan förvarning hoppade upp i luften, säger Eriksson till Dagens Nyheter.

Smällen bröt 51-åringens käke och slog ut fyra tänder. Eriksson kunde själv ringa på hjälp och fördes till sjukhus där ansiktet syddes ihop med 15 stygn.

– Med tanke på att jag var ensam var det tur att jag inte blev medvetslös. Nu kunde jag snabbt ringa efter hjälp eftersom jag hade mobiltelefonen med mig.

”Blödde en hel del”

– Det blödde en hel del, men det märkliga var att det inte gjorde ett dugg ont.

Eriksson lever nu på flytande föda i väntan på att såren ska läka. Samtidigt är OS-ryttaren glad att han undkom olyckan utan allvarligare skador.

– Hade jag inte haft hjälmen på mig, kunde det ha slutat ännu värre. Jag ser ut som en boxare som har gått tio ronder, men jag mår trots allt okej.

ARTIKELN HANDLAR OM