Brink av med körkortet – körde 173 km i timmen

SPORTBLADET

Jan Brink var sen till en undervisning och tryckte ner gaspedalen.

Nu har han blivit av med körkortet för att ha kört i 173 kilometer i timmen på motorväg E6.

– Efter det här får jag väl skaffa en EPA-traktor, säger dressyrstjärnan.

Hade lite för bråttom.

Dansanta hoppryttaren Helena Lundbäck dömdes till 3 100 kronor i böter för två fortkörningar. Sedan var det landslagskompisen Jan Brinks tur, eller snarare otur, att fastna i en fartkontroll.

50-åringen fick körkortet indraget i fyra månader och tvingades betala 4 000 kronor i böter för att ha framfört sin bil 53 km/h över den tillåtna hastighetsgränsen på motorväg E6, i höjd med Slöinge.

Var försenad

– Man ska följa reglerna, så det är bara att ta sitt straff. Jag skulle undervisa i Falkenberg och var försenad. Då är det lätt att köra för fort, speciellt på spikraka motorvägar. På motorväg har jag åkt på några fortkörningar, men jag har aldrig blivit tagen där det är 50 eller 70, säger Jan Brink.

Han nådde enorma framgångar med Briar, som numera ägnar sig åt avel. Jan Brink, som tror sig ha hittat en ny fyrbent superstjärna i Rayban, är inne på samma spår.

– Ja, jag är i full gång med min egen avelsverksamhet. Min dotter, Angelina, fyllde ett år i tisdags och ytterligare ett barn är på väg, säger han.