Svensk seger i hästhoppning

SPORTBLADET

Där satt den. Tre tjejer red hem en efterlängtad svensk seger i hoppningens division ett i Lissabon sent på fredagskvällen. Därmed ligger Sverige trea, bara en poäng efter ledande Schweiz.

Foto: ELISABET HOFF
Lisen Bratt Fredricson på Matrix.

Lisen Bratt Fredricson på Matrix och Erika Lickhammer på Hip Hop gjorde inte ett enda misstag och presterade två klockrena nollrundor. Helena Persson på Bonzai hade en rivning i första rundan men rättade till det till andra.

Efter en motig inledning i Promotional Leaugues första två omgångar bevisade Sverige sin klass med besked i tredje omgången. Segern var solklar.

– Så himla skönt, säger en mycket lättad förbundskapten, Sylve Söderstrand, och ger sina ryttare i Lissabon högsta betyg.

Alexander Zetterman, 20, presterade också en säker och felfri första runda, men var inte bland de tre som togs ut för andra rundan.

Fyra fel

Sylve Söderstrand tyckte att Zettermans häst High Yummy skulle få avsluta dagen med flaggan i topp.

– Den är ganska grön. Andra rundan gick i lampljus och det var över 30 grader varmt. Jag var osäker på orken, förklarar förbundskaptenen. 
Det internationella ridsportförbunet FEI släpar fortfarande efter med poängställningen i ligan. Men enligt Sylve Söderstrands uträkningar är ställningen nu:

1. Schweiz 25.5 poäng

2. Spanien 25 poäng

3. Sverige 24.5 poäng

I Köpenhamn hade det internationella ridsportförbundet FEI inte fått fram någon poängställning förrän efter tre dagar. 

Efter Köpenhamn, där en svensk ledning förbyttes i uteslutning, låg Sverige femma.

Tre omgångar återstår innan finalen i Barcelona i höst.

ARTIKELN HANDLAR OM