Rolf-Göran ska locka Springsteen till Globen

Rolf-Göran Bengtsson och Bruce Springsteen.
SPORTBLADET

Nu jobbas det på att få Bruce Springsteen till Globen.

Till Stockholm Horse Show – som hästskötare åt dottern Jessica Springsteen, 20.

I hemlighet har världsettan Rolf-Göran Bengtsson fått i uppdrag att locka hit den nya ryttarstjärnan.  

I helgen tävlar hoppsportens svenska superstjärna och rockdottern Jessica Springsteen mot varandra i Rio de Janeiro.

– Jag har bett Rolf-Göran att fråga henne om hon inte vill komma till Stockholm och att han ska säga att han i så fall kan fixa in henne, avslöjar Stockholm International Horse Shows tävlingsledare Ulf Rosengren för Sportbladet.

Tanken är att amerikanskan inte ska kunna motstå ett sådant erbjudande från kungen av världsrankningen sedan nio månader.

Ulf Rosengren brukar ha koll på det mesta i ryttarvärlden. Men faktum är att han inte hade en aning om Jessica Springsteens framgångar i hoppcirkusen.

Började som ett skämt

Inte förrän Aftonbladet nyligen ringde i samband med att Springsteen köpt britten Peter Charles OS-häst Vindicat som var med och tog ett lag-guld.

– Reportern frågade mig om Jessica Springsteen skulle komma till Globen. Jag skämtade och sa att gärna och i så fall vill jag att Bruce Springsteen följer med som hästskötare. Nu har jag hört att han har varit det ibland, säger Ulf Rosengren.

Jessica Springsteen var med på USA:s långa lista till OS i London och är ett namn för Rio 1216. Hon klättrar sakta men säkert på världsrankningen och ligger nu på plats 244.

Mamma Patti Scialfi är ambitiös hobbyryttare. The Boss rider mer sporadiskt och vill då ha cowboysadel.

Förutom pappas pengar har Jessica Springsteen en klar talang för sporten och satsar seriöst. Under sommarhalvåret har hon tränat i Europa för amerikanskan Laura Kraut och tävlat i lyxtouren Global Champions Tour där rika kan köpa en plats i startfältet.

Klart är att irländaren Cian O´Connor kommer till Globen. O´Connor fick Rolf-Göran Bengtssons plats i OS-finalen och blev så glad att han red hem ett brons.

Hur det blir med Bengtsson i Globen är däremot ännu osäkert. Showen krockar med Gucci Masters i Paris dit svensken har en stående inbjudan.

FAKTA

ANDRA KÄNDA OCH RIKA  AMERIKANSKA DÖTTRAR SOM HOPPAR

Georgina Bloomberg, 29

Proffsryttare på internationell nivå och dotter till Michael Bloomberg, stormrik borgmästare i New York. Dock inget som imponerade på Angelica Agustssons Mic Mac som Georgina Bloomberg köpte men reklamerade på grund av istadighet.

Jennifer Gates, 16

Microsoftgrundaren Bill Gates dotter tävlar på juniornivå. I vintras hyrde pappa ett lyxigt hus i Wellington, Florida, där det går att tävla tre månader i sträck.

Destry Spielberg, 15

Yngsta dottern till regissören Steven Spielberg, vars senaste film heter War Horse. Rider amerikanska hunterklasser, en inkörsport till riktiga hopptävlingar.

Hannah Selleck, 23

Dotter till Magnum-skådespelaren Tom Sellecks. Tävlar på relativt hög nivå och har ridit till exempel lyxiga Gucci Masters i Paris.

Källa: Hippson Magazine