Personbästa och svenskt rekord av Tinne Vilhelmson

”Det var helt fantastiskt att rida idag”

1 av 4 | Foto: Scanpix
Tinne Vilhelmson-Silfven på Don Auriello under lördagens världscupdressyr på Stockholm International Horse Show i Globen.
SPORTBLADET

Tinne Vilhlemson Silvén och Don Auriello krossade allt motstånd världscupdressyren i Globen idag.

På köpet blev det både personbästa och nytt svenskt rekord i Grand prix.

– Mitt livs ritt, säger den superrutinerade 45-åringen.

Tinne Vilhemson Silfvén vann på 79,553 procent, drygt tre procent mer än tvåan och OS-silvermedaljören Kristina Sprehe, Tyskland.

Sitt eget personbästa, som hon satte med Don Auriello i Globen förra året, slog hon med två procent. Patrik Kittels svenska rekord i Grand Prix mosade hon med lika stor marginal.

– Det var helt fantastiskt att rida idag. Jag njöt av känslan, säger Tinne Vilhemsson Silfvén.

Kontrollerade ”Antons” energi

Hennes ritt var jämn, mjuk och harmonisk och innehöll inga missar. Men den stora skillnaden mot tidigare ligger i att Tinne nu kan kontrollera "Antons" energi.

– Han blir starkare och starkare. Det innebär att han blir säkrare och att jag kan trycka på utan att han exploderar. Han är fortfarande ganska ung och lär sig hela tiden, det här är bara hans sjätte inomhustävling, säger Tinne Vilhelmsson Silfvén.

Kittel fyra

Patrik Kittel och Scandic slutade fyra på 75,085 procent. Även där handlade det om att kontrollera energin. Men i Kittels fall gick det inte att trycka på.

– Han var alldeles för het för det. Jag fick istället dämpa honom, säger Patrik Kittel som tycker att det blev varken särskilt bra eller dåligt idag.

Nu tänker han ladda om för söndagen då denna världcupomgång avgörs.

– Då är vi fit for fight igen, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM