Bengtsson förlorar sin storsponsor efter 9 år

”Vi har haft en fantastisk tid med enorm framgång”

Foto: Elisabet Hoff
Alfonso Romo och Rolf-Göran Bengtsson.
SPORTBLADET

Rolf-Göran Bengtsson förlorar sin storsponsor, den mexikanske affärsmannen Alfonso Romo och hans stuteri La Silla.

Det nioåriga samarbetet avslutas efter Göteborg Horse Show där EM-guldhästen Ninja La Silla ska avtackas och pensioneras i Mexico.

Foto: Elisabet Hoff
Rolf-Göran Bengtsson.

Beskedet kommer dagen efter att Rolf-Göran Bengtsson med nöd och näppe lyckades ta sig till världscupfinal i söndagens kval i Den Bosch.

– Vi har haft en fantastisk tid med enorm framgång och oförglömliga ögonblick över de senaste nio åren. Vi i Breitenburg är stolta över att ha varit del av ett så framgångsrikt team som detta, meddelar Bengtsson på sin hemsida.

Beslutet är enligt hemsidan taget i fullt samförstånd. Alfonso Romo ska nu satsa på det mexikanska hopplaget, men i framtiden kan det bli fråga om något slags samarbete med Rolf-Göran Bengtsson och hans kompanjon Bo Kristoffersen.

”Vår bästa ambassadör”

Ninja La Silla drabbades av en infektion förra året och tävlade inte alls. I år är han 18 år och ska pensioneras i stuteri La Sillas gröna hagar i Monterrey. Där ska han uppfostra unga hästar.

– För La Silla innebär namnet Rolf-Göran Bengtsson förträfflighet både som person, hästmänniska, ryttare och lojal partner. Han har varit vår bästa ambassadör, säger Alfonso Romo på hemsidan.

De två andra topphästarna Casall och Quintero La Silla ägs av det tyska avelsförbundet Holsteiner Verband och har sponsrats av Alfonso Romo. De ska fortsätta att ridas av Rolf-Göran Bengtsson som satsar på världscuptiteln i Gäteborg och på EM i Danmark i sommar.