RGB tvåa - och 500 000 rikare

”Klart jag siktade på seger”

Foto: TT
Rolf-Göran Bengtsson.
SPORTBLADET

Rolf-Göran Bengtsson rivstartade säsongens Global Champions Tour med att rida in på en andraplats i Antwerpen på lördagkvällen efter tre säkra nollrundor. Men målet var högre satt.

– Klart jag siktade på seger, säger Bengtsson till Svenska ridsportförbundet.

Varken han eller den 15-årige hingsten Casall Ask gjorde ett enda misstag. Bara amerikanen McLain Ward var snabbare i omhoppningen med 0.21 sekunder tillgodo på svensken.

På presskonferensen i Antwerpen gav Rolf-Göran Bengtsson sin häst all cred för resultatet:

– Vi har ju inte tävlat så mycket på grund av min ljumskskada och Casall är fräsch och engagerad. Han var verkligen bra idag.  

Det har varit mycket om Rolf-Göran Bengtssons ljumskskada det senaste halvåret. Bland annat har det spekulerats i om han är på vag att sluta.

Fick drygt en halv miljon

Men i Antwerpen har det inte synts mycket av skadeproblemen. I den stora huvudklassen på lördagkvällen red Bengtsson mer fokuserat och motiverat än på länge och Casall Ask var med honom i varje centimeter.

– Jag tycker det känns rätt så bra, säger Bengtsson som red in drygt en halv miljon kronor genom lördagens andraplats.

Efter två flefria grundomgångar var paret först ut i omhoppningen.

– Det är så klart inte det bästa. Vi hade rätt så mycket fart och egentligen fanns det inte så mycket mer att göra, säger han till ridsportförbundet.

Unita Ask bra

Även påläggskalven Unita Ask har gått bra i Antwerpen och tog en andraplats i fredagens huvudklass.

Efter Antwerpen går turen vidare till Lummen och nationshoppning för Sverige i den viktiga superligan. Därefter väntar sju eller åtta deltävlingar i Global Champions Tour samt sommarens svenska höjdpunkt, Falsterbo Horse Show, samt årets stora mål, VM i Frankrike.

ARTIKELN HANDLAR OM