Lindelöw blir ende svensk i EM-finalen

Foto: TT
Douglas Lindelöw.
SPORTBLADET

AACHEN. Douglas Lindelöw är som ende svensk klar för EM-final.

– Kanske medaljen är borta, men det är bara att köra på, säger han.

En besviken Henrik von Eckermann halkade ner till sista reservplats.

Douglas Lindelöw lyckades inte upprepa torsdagens nollrunda. Det blev ett nedslag i trekombinationen, ett fel som han tar på sig själv. 

– Det var en liten, liten ryttarmiss. Jag tänkte lite för mycket på längden. Hade jag inte gjort det hade det nog gått vägen, för Casello hoppade jättefint, säger han.

Det räckte ändå till ett fortsatt EM för Douglas Lindelöw och hans Casello. Av de 25 ryttare som går vidare till söndagens EM-final ligger de på en plats 23.

– Målsättningen var att ta mig till söndagen och det har jag nått nu. Det är två rundor och man ska försöka vara felfri i båda så får man se lite grann, säger han.

– Nu gäller det att kunna ladda om till på söndag och inte bli för nöjd.

En pallplats ligger alldeles för långt bort. 24-årige Douglas Lindelöw kommer istället att ha OS nästa år i bakhuvudet när han styr in i EM-finalen.

– Jag kommer rida mest för erfarenheten, framför allt inför nästa år, säger han.

Besvikelsen tydlig

Henrik von Eckermann och Cantinero var också felfria på torsdagen och låg tia individuellt efter det. Då var han salig över samspelet med hästen.

Idag var besvikelsen tydlig. Det blev tre nedslag, bland annat på dubbelvattnet.

– Han tittade där och jag fick driva på. Sedan hade jag svårt att få tillbaka kontrollen igen, säger han.

Han ligger på plats 30 och är femte reserv.

Helena Persson gjorde en bättre runda idag men hade två nedslag som hon tar på sig själv. Hennes häst Bonzai H gjorde sitt jobb utan anmärkning.

Malin Baryard Johnsson hade däremot bottenkänning med Tornesch som plötsligt slutade hoppa upp ordentligt och rev fem hinder grovt.

Laget slutade nia, Holland vann guldet.