Lindelöw tillåts att tävla igen

Foto: TT
Douglas Lindelöw anklagas för att inte ha behandlat sin häst väl
SPORTBLADET

Avstängde världscupryttaren Douglas Lindelöw får tävla i igen.

I vart fall tillfälligt. Riksidrottsnämnden har skjutit upp avstängningen, som är överklagad.

– Jag går fortfarande i ovisshet, men det här känns ändå positivt, säger Lindelöw som kommer att tävla redan i Mechelen i mellandagarna.

När Douglas Lindelöw stängdes av från allt tävlande 24 november, för "otillåten hantering av häst", var han näst bäste svensk i säsongens världscup.

– Som en mardröm, sa en förkrossad Lindelöw då.

Ridsportförbundets avstängning överklagades samma dag, men först idag 

kom ett första besked från Riksidrottsnämnden, RIN. Douglas Lindelöw får tävla från 25 december i avvaktan på ett definitivt beslut i ärendet, så kallad inhibering.

– Vi har begärt muntliga förhör och RIN vill ha in lite mer detaljer, säger Lindelöw.

Definitivt beslut i ärendet väntas RIN ta i början av februari.

”Passade bra med vila…”

Avstängningen har varit en tuff prövning för 25-åringen. Inte bara för att han missat minst en omgång av världscupen. Att bli offentligt anklagad för att inte behandlat en häst väl är något av det värsta en ryttare kan bli utsatt för.

Men nu låter Douglas Lindelöw samlad och definitivt tävlingssugen.

– Hästarna känns bra. De har tränats, men inte lika mycket som vanligt. Det passade bra men en liten halvvila, säger Lindelöw.

Världscupen i Mechelen i mellandagarna är spikad. Efter det hoppas Lindelöw få rida även Leipzig i mitten av januari. Målet är världscupfinalen i Göteborg i mars.

Avstängningen gäller händelser vid en tävling i Helsingborg i september då Douglas Lindelöw blev anmäld till Ridsportförbundets disciplinnämnd för att ha ridit en relativt ung häst för hårt, vilket Lindelöw hävdar att han inte gjort.