Djurgården åkte på storstryk mot Liberec

Matchen slutade med förkrossande 6-2

SPORTBLADET

Djurgårdens försvar föll ihop i den andra perioden och Liberec fick göra fem mål.

Challe Berglund tog en timeout men den hjälpte föga.

Stockholmslaget måste nu förändra mycket då det är ny match i morgon mot Pardubice.

De vita tigrarna från Liberec visade ingen nåd. På den lilla rinken var det djungelns lag som rådde från start till mål.

Det märktes väl att Djurgården inte var van de mindre ytorna men faktum är att det största problemet var att man var långt efter när det gällde pucktempot.

Liberec satte hög fart från första början så det kom som en överraskning när Tim Eriksson gav Djurgården ledningen efter drygt fem minuter. Ett skott från David Lidström touchade Eriksson vid benskyddet och gick in.

”Jätten” kvitterade

Men lyckan blev kortvarit. 58 sekunder senare kvitterade jätten (201 cm) Tomas Urban till 1-1 och fem minuter in i andra perioden satte han också 2-1. Med betydligt bättre skridskoåkning och fysiskt spel skapade Liberec flera farliga chansen och började ösa in mål.

Spelarna i Djurgården blev som paralyserade och fick bevittna fem mål gå in på 20 minuter. Challe Berglunds timeout hjälpte inte alls utan publiken kunde fortsätta jubla åt hemmalagets utklassning.

Snygga till siffrorna

Innan den sista perioden stod det hela 6-1 och matchen var avgjord. I tredje spelade Liberec mer eller mindre bara av tillställningen och Djurgården fick det lite lugnare.

På så sätt kunde man snygga till siffrorna till 6-2 genom mål av Ludwig Blomstrand.

Det Djurgården får ta med sig från den här matchen var att laget höll tätt i tredje. Det kan bli viktigt då morgondagens motståndare Pardubice, besegrade Brynäs med 6-2 i dag.