Bojan Djordjic: "AIK måste gå vidare"

AIK-profilen kommenterar matchen mot Linfield i S24

1 av 2
SPORTBLADET

AIK har ett tufft utgångsläge mot Linfield.

Underläge med 0–1 efter första matchen i Europa League.

Returen på Friends Arena visas i Sportbladets webb-kanal S24 – och kommenteras av Gnaget-profilen Bojan Djordjic.

– AIK måste gå vidare. Det finns inget annat, säger han till Sportbladet.

AIK förlorade bortamatchen mot Linfield  i Belfast med 0–1 förra torsdagen. Returmötet i Europa League-kvalets andra omgång, som spelas i kväll på Friends Arena, visas i Sportbladets webb-kanal S24. Expertkommentator är ingen mindre än Gnaget-profilen  Bojan Djordjic, 32.

– Det var en missräkning att förlora borta. AIK har ett slagkraftigare lag än vad nordirländarna har. Det är skönt att det finns en retur i Europa-sammanhang. AIK måste gå vidare, det finns inget annat. Bara seger som gäller, säger han till Sportbladet.

Mittfältaren, just nu i Vasalund, har bra koll på motståndarna, och ser fram emot S24-uppgiften.

– Att kommentera laget jag älskat, följt och hållit på sedan jag var liten ska förstås bli riktigt roligt. Jag har erfarenhet av sådana här lag (som Linfield), då jag mötte många från Nordirland, Wales och Skottland under försäsongerna med Manchester United. Många av killarna i Linfield känner jag till. Det blir nog bra och kul även för tittarna, då det märks att jag inte bara sitter på Google och söker.

Behålla fokus

Framgångsreceptet blir, enligt Djordjic, för AIK att behålla lugnet och inte börja lägga energi på fel saker om det går emot.

– Den här fotbollen som Linfield spelar brukar jag jämföra med den i League One och League Two i England. Man får inte bli frustrerad om de försöker förstöra spelet, utan det handlar om tålamod. AIK är tillräckligt bra för att kunna göra tre mål om Linfield gör ett.

– Jag tror på vinst med minst två måls marginal för AIK. Men vi säger 3–0, förutspår kvällens kommentatorsvärd.

AIK har nyligen tappat två viktiga offensiva spelare i Robin Quaison och Eero Markkanen, som sålts till Palermo respektive Real Madrid.

– Så är läget här, tyvärr. Om en spelare gör bra ifrån sig är det absolut möjligt att han lämnar redan under sommarfönstret, eftersom säsongen är annorlunda i Sverige än i Europa. Då kan spelare försvinna mitt i en guldstrid. Men AIK är ändå bra nog för att vara med hela vägen in, säger Bojan Djordjic.

Kan få möta kazakiskt lag

Om AIK går vidare väntar antingen FC Astana eller Hapoel Tel-Aviv i den tredje kvalomgången. Kazakerna leder med 3–0 efter första mötet.

Matchen går att se i Sportbladets S24 här till en kostnad av 99 kronor. Avspark i AIK–Linfield  sker klockan 19.00.

ARTIKELN HANDLAR OM