Förkyld Anna Lindberg trea i EM

”Det känns bra inför VM”

SPORTBLADET

Silver och brons i EM för nationsmästare.

Det kan bli både svikthopp och synchro i VM för Anna Lindberg.

– Jag har funderat mycket och måste ta ett snabbt beslut, säger förbundskaptenen Ulrika Knape-Lindberg.

Anna Lindberg kunde inte försvara EM-titeln på tremeterssvikten från i fjol i Eriksdalsbadet, Stockholm, men besvikelsen var inte särskilt stor.

– Man vill ju alltid vinna, men jag är nöjd med bronset. Dom bästa i Europa var ju här och jag har inte toppat formen.

– Dessutom vaknade jag i morse med halsont och en förkylning, hade det inte varit tävling så hade jag inte ens tränat i dag, säger Anna Lindberg.

Italienskan vann

Tre hoppare var kvar inför det sista och avgörande hoppet; italienskan Tania Cragnotto, Nóra Barta, Ungern, och Lindberg. Svenskan satsade allt och gjorde för första gången 3,5 volt framåt i pik i tävling. Den gick sådär och Lindberg fick poängen 58,90. Det var för lite för att kunna rubba vinnaren Cragnotto och tvåan Barta, som hade 18 respektive 15 poäng mer.

– Det känns som jag kunde förbättra varje hopp som jag gjorde i dag. Inget blev riktigt perfekt, men jag har mycket i mig och det känns bra inför VM om en dryg månad. Då ska jag vara toppad och uppladdningen börjar redan kommande vecka med hård träning.

”Bara tränat fem gånger”

I Melbourne (19-26 mars) kan det alltså bli även synchrohopp i par med 17-åriga löftet Martina Andrén. I lördagens tävling kom det svenska paret överraskande två efter Olena Fedorova och Alevtina Koroljova, Ukraina, bara slagna med 1,8 poäng. Man klarade VM-kvalgränsen i både kvalet och finalen.

– Vi hade bara tränat fem gånger innan i lördags och ingen hade några krav på oss. Men det gick klart över förväntan och det var jättekul att hoppa med Martina. Jag har provat synchro med några hoppare tidigare men inte hittat någon som passar, men det gör Martina.

”Roligt med en tävling till”

Kan ytterligare en tävling störa uppladdningen inför svikthoppet i VM?

– Individuellt är fortfarande min gren, men nej, det tror jag inte. Det skulle bara vara roligt med ännu en tävling och att göra något tillsammans blir bara ännu roligare, säger Lindberg.

Mamma Ulrika lämnar besked i frågan i början av veckan.

TT