Världsrekord av Phelps

Lillhage och Jacobsson till final

SPORTBLADET

Amerikanske simstjärnan Michael Phelps satte världsrekord på 200 meter medley och tog sitt fjärde VM-guld i Melbourne.

Den nya rekordtiden blev 1.54,98.

Det tidigare rekordet hade han själv, 1.55,84.

Foto: AP

Josefin Lillhage är klar för final på 100 meter fritt efter att återigen ha satt personligt rekord. I semifinalen simmade hon på 54,61 vilket var en putsning av hennes tidigare rekord från försökspasset. Hon och fransyskan Malia Metella hade exakt samma tid och delade därmed sjundeplatsen sammanlagt i semifinalerna. Lillhage fick annars en svag start, var näst sist i startblocket men simmade upp sig till en tredje plats under de sista 50 meterna.

Jacobsson till final

Även Sandra Jacobson tog sig till final, på 200 meter bröstsim. Hon hade sjätte bästa tid i semifinalerna, 2.27,24. Hanna Westrin slog personligt rekord i sitt semifinalheat, 2.28,55. Det räckte dock inte till final. Hon hamnade på tionde plats.

Sverige sjua på svenskt rekord

USA vann damernas lagkapp över 4x200 m fritt vid sim-VM i Melbourne, på nya världsrekordtiden 7.50,09. Amerikanskorna vann före Tyskland och Frankrike.

Sverige slutade på sjunde plats och den svenska tiden blev 8.02,34, ett nytt svenskt rekord. I och med att Sverige var bland de tolv bäst i VM kvalade laget också in till OS i Peking nästa år.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM