Svenska segrar i Moskva

Nystrand, Lillhage och Alshammar vann i världscupen

Foto: SERGEY PONOMAREV
Nystrand vinner i Moskva.
SPORTBLADET

Tre svenska simmare kommer med segrar i ryggen inför världscuptävlingen i Stockholm nästa vecka. Stefan Nystrand, Therese Alshammar och Josefin Lillhage tog alla var sin seger i lördagens världscuptävling i Moskva.

Bäst gick det för den förstnämnde, Stefan Nystrand. På 100 meter fritt var han med tiden 46,57 21 hundradelar bättre än vid senaste deltävlingen i Singapore och nästan en sekund snabbare än Lyndon Ferns, Sydafrika. Mindre imponerande var Therese Alshammars segertid på halva distansen, 24,60. Det räckte dock till seger, tolv hundradelar före australiskan Mareike Guehrer. Josefin Lillhage som är på väg att överge satsningen på 200 meter fritt för halva distansen var dock klart bäst på 200 och vann på tiden 1.56 blankt.

Dagens simmare i Moskva var dock sydafrikanen Cameron van der Burgh som putsade Oleg Lisogors två år gamla världsrekord på 50 meter bröstsim med tiden 26,08 – en förbättring med nio hundradelar. Tävlingen i Moskva fortsätter på söndagen. Världscupen flyttar sedan till Eriksdalsbadet i Stockholm under tisdag-onsdag nästa vecka.

TT