Svensk elitsimmare död i bilolycka

Påkörd under läger i Florida

SPORTBLADET

Stockholm (TT) Spårvägens elitsimmare Martin Escobar omkom natten till fredagen sedan han blivit påkörd av en bil i samband med ett träningsläger i Florida.

– Han skulle gå ut och handla och när han inte kom tillbaka gick tränaren ut för att leta efter honom. Tränaren såg polis- och räddningsfordon alldeles utanför hotellet och fick veta att Martin dödats, berättar Spårvägens simordförande Ensio Andersson för TT.

Enligt Andersson uppgav polisen att en kvinna kört på honom med sin bil. Hon ska inte ha varit påverkad av droger utan uppgav fel på bilen.

Spårvägen erbjuder hjälp med krishantering på sitt kansli och S:t Tomas kyrka i Vällingby är öppen för samtal och ljuständning under fredagskvällen. Simmare och ledare som finns kvar i Florida får krishantering på plats.

– De fick stöd och hjälp av polisen och vi har även kontaktat svenska konsulatet i Miami för att be om hjälp, säger Andersson.

Truppen kommer att stanna kvar till på söndag för att träffa Martin Escobars familj som åker över till USA i helgen. En del av truppen kom hem till Sverige under torsdagen för att delta i junior-DM i Stockholm under helgen. Men varken de eller någon annan från Spårvägen kommer att delta i tävlingarna.

Martin Escobar blev 20 år gammal.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM