Fyra guld – på ’träning’

Sarah Sjöström VM-laddar – och tar hem gulden

Foto: Bildbyrån
Sarahs SM-Succé Under SM-veckan i Halmstad har Södertörn-simmerskan Sarah Sjöström plockat hem en hel drös medaljer.
SPORTBLADET

HALMSTAD. Fyra guld och imponerande simning.

Men Sarah Sjöström, 17, ser mest SM-veckan som en bra träningsperiod inför VM.

– Det är smådetaljerna jag kollar på i den här tävlingen, men visst blir jag väldigt förvånad när jag ser tiderna, säger hon.

Sarah Sjöström är långt från storformen, som ska vara toppad när VM i Shanghai drar igång den 24 juli. Ändå kan hon se tillbaka på en bra vecka i Halmstad.

– Fyra SM-guld är inget att klaga över. Jag är nöjd. Med tanke på hur jag har känt mig så har det blivit väldigt snabba tider. Jag har tränat hårt och det märks, säger hon.

Eftersom fokus ligger på VM har 17-åringen koncentrerat sig på finslipning under SM-veckan snarare än resultat.

– Jag har försökt att vara så snabb som möjligt första 15 och ha bra undervattenskickar och bra vändningar, plus tekniken i andningen. Sådana detaljer som jag inte är så duktig på, säger Sarah Sjöström.

Hård träning väntar

Nu väntar en vecka med relativt hård träning. Den 11 juli åker hon till Singapore för ytterligare förberedelser. Då trappas intensiteten i passen ner för att kroppen ska bli så fräsch som möjligt.

– Den här perioden är formen lite upp och ner, men jag känner att det blir bättre hela tiden. Och det blir ännu bättre när jag släpper lite på träningen. Det blir mer sprint och färre långa sträckor kommande veckor.

”Medaljer – skitkul”

Distanserna som gäller under VM är 50 meter fjäril och 200 meter fritt. Och förstås 100 meter fjäril, där hon hittills i år simmat under 58 sekunder en handfull gånger. Målsättningen i Shanghai är glasklar. Den handlar inte om medaljer.

– Slår jag personliga rekord har jag utvecklat mig själv och gjort ett bra mästerkap. Det är min målsättning. Medaljer hade varit skitkul, men jag ser det mest som en bonus, säger Sarah Sjöström.

ARTIKELN HANDLAR OM

Simning