Lindberg åtta i VM-finalen på 1 meter

Överslag i första omgången, avslutade med tre bra hopp

Foto: Getty Sport
Anna Lindberg fick en tuff start i finalen på 1 meter.
SPORTBLADET

VM-finalen på enmeterssvikten inleddes lite skakigt av Anna Lindberg. Tolfte plats, av tolv, efter första hoppet gjorde att hon hade svårt att komma igen.

– Klart det känns trist, säger Anna Lindberg till TV4.

Foto: AP
Kinas Shi Tingmao tog guldet på enmeterssvikten. Landsmaninnan Wang Han tog silvret och Italiens Tania Cagnotto tog bronset.

Kina, Kina och Italien. Där har ni medaljörerna i VM-finalen på 1-meterssvikten. För svensk del blev det en åttondeplats. Anna Lindberg slutade på 279,55 poäng. Segrande Shi Tingmao från Kina vann på 318, 65 poäng. Landsmaninnan Wang Han tog silvret och Italiens Tania Cagnotto tog bronset.

Anna Lindberg själv var inte nöjd efter finalen.

– Den började ganska dåligt, sedan känns det okej. Jag gjorde ändå ganska bra saker, men den första missen var för stor. Jag gör fel när jag sträcker - nerslaget och avslutningen var det som jag gjorde fel, sa Anna Lindberg till TV4.

– Klart att det känns trist, avslutar hon.

Kommentatorn Maria Meckbach om Lindbergs final på 1-meterssvikten:

– Hon fick bra rotation på första hoppet men avslutningen var inte lika bra, jag lider verkligen med henne. Hon är i bra form.

Är starkast på tre meter

Mamma Ulrika Knape till Sportbladet efter att finalen, och Annas åttondeplats, var klar:

– En fantastisk prestation att komma tillbaka efter att ha missat det första hoppet. Hon tappade cirka 20 poäng på det hoppet. Kom sedan igen och gjorde det fantastiskt bra, säger en nöjd Knape.

Anna Lindberg är som starkast på tremeterssvikten, dit kan hon börja kvala 22 juli. Semifinalen är samma dag och finalen är 23 juli.