Sjöströms klipp – får superavtal

Har missat medaljerna i VM – gräver guld ändå

Foto: Foto: SCANPIX
FYRA TVÅ GÅNGER Sarah Sjöström har haft ett tungt mästerskap hittills. Men trots kontraktet som kommer ge klirr i kassan så finns hungern efter nya VM-medaljer. ”Jag tar vad som helst utom en fjärdeplats”, säger Sjöström till Sportbladet.
SPORTBLADET

Sarah Sjöström har missat medalj i VM – men kan snart gräva guld igen.

Sportbladet kan avslöja att simstjärnan gör klart med ett nytt sponsoravtal i nästa vecka.

– Det handlar om ett storföretag av internationell dignitet, säger Sjöströms rådgivare Martin Klette.

Underbarnet Sarah Sjöström har radat upp fjärdeplatser på 100 meter fjäril och 200 meter fritt hittills i sim-VM. Men hennes internationella marknadsvärde har inte tagit stryk av medaljmissarna.

I nästa vecka kommer ett sponsoravtal mellan den 17-åriga Stockholmstjejen och ett internationellt storföretag presenteras. Kontraktet sträcker sig över två år.

– Det är ett stort erkännande för Sarah som idrottskvinna att det här företaget vill samarbeta med henne. Många andra stora idrottare har tidigare förknippats med företaget så det är ett tecken på att hon är på väg att bli riktigt stor, säger rådgivaren Martin Klette.

Ett år kvar i skolan

Att avtalet är lukrativt råder det alltså inget tvivel om. Men vad det kommer att innebära ekonomiskt vill inte Klette gå in på.

– Jag uttalar mig aldrig om några summor. Men man kan i alla fall säga att Sarah Sjöströms inkomster under 2011 och 2012 kommer att öka.

Men någon dramatisk skillnad i Sarah Sjöströms liv kommer det nya samarbetet inte att göra.

– Sarah har ett år kvar i gymnasiet och det ska hon fullfölja först och främst. Så på det viset förändras ingenting, säger Klette.

Att det är ett stort företag som Martin Klettes klient väljer att representera är ett logiskt steg i profileringen av Sjöström.

– Vi har jobbat med att bygga Sarahs varumärke långsiktigt, och inte hoppa på alla erbjudanden som dyker upp. Det är bättre att vänta till de riktigt statusfyllda sponsorsamarbetena dyker upp, och det har det gjort nu.

”Skönt med sprint”

Sarah Sjöström själv har fokus på annat håll. I morse simmade hon försöken på 50 meter fjäril.

– Det ska bli skönt att börja sprinta och bränna alla krafter på en gång. Jag hoppas på att slå mitt personbästa, för då finns det absolut en medaljchans, sa Sjöström inför loppet.

Du är rätt sugen på den där medaljen?

– Ja, jag kan ta vad som helst utom en fjärdeplats känns det som (skratt).

Huvudsaken är att jag känner att jag gör bra lopp och det har känt hela vägen hittills.