Alshammar och Sjöström till final

Semifinalerna i 50 meter fjärilssim avklarade

Foto: TV4.
SPORTBLADET

De två semifinalerna i 50 meter fjärilssim gick nyss av stapeln i Shanghai. I den andra semifinalen simmade Therese Alshammar och Sarah Sjöström bredvid varandra och båda tog sig till final.

Alshammar vann semifinal två och Sjöström trea.

Åtta simmare ska mötas i finalen. Hela sex tjejer från semifinal två tog sig vidare efter ett snabbt lopp som leddes av Therese Alshammar från start till mål. 25.52 var tiden och var därmed snabbare än i försöket.

– Jag är skitnöjd med loppet, säger Alshammar efter loppet till TV4.

Semifinal ett vanns Ying Lu från Kina. Melanie Henique, Frankrike,  och Daymara, Brasilien, kom tvåa respektive trea. I Alshammars och Sjöström kom Inge Dekker från Nederländerna tvåa.

Orkade inte ladda om

Danskan Jeanette Ottesen simmade i semifinal ett. Men hon orkade inte att ladda om efter VM-guldet i 100 meter fristil som hon simmade hem bara 15 minuter innan det var dags för semifinalen i fjäril.  Hon kom på sjätte plats i sin semifinal, som var långsammare än den andra med svenskorna.

– Ett hot mindre, sa Louise Karlsson som är expertkommentator i TV4.

Jeanette Ottesen fick dela guldet med Aliaksandra Herasimenia från Vitryssland. Bronset tog Kromowidjojo från Nederländerna.