Loppet som fick SVT att tappa fattningen

SPORTBLADET

Simon Sjödin hoppade och jublade för finalplatsen i VM.

Men det var inte bara 25-åringen som blev uppspelt av resultatet.

Även personalen hos SVT hade hög puls efteråt.

Det såg bra ut för Simon Sjödin inledningsvis med fjäril och ryggsim. Men sedan stod han för en dålig vändning när det var dags för bröstsim i 200 meter medley.

Han fick kämpa sig tillbaka och avslutade bra i frisim. Det räckte till en femteplats, men han såg då ut att få tufft att nå final.

”Var som en köttbulle”

Sjödin fick sedan stå och titta på när konkurrenterna gjorde upp om finalplatserna. Tempot var långsammare i den andra semifinalen och Sjödin hoppade av glädje när han insåg att hans tid räckte till en final.

– Pulsen var högre nu när jag satt och kollade på grabbanra i vattnet än när jag själv simmade. Jag ville kopiera det Skagius gjorde igår. Det är skönt, det är skönt. Det var många fel jag gjorde, som vid andra vändingen när jag kom för nära och var som en köttbulle när jag skulle vrida runt, då tappade jag fart, säger Sjödin till SVT.

– Att jag halkade in till finalen på ett bananskal är väldigt skönt, då kan jag smyga på en utebana i finalen imorgon. Jag var nervös i morse och så hade jag en kille på insidan som är nio år äldre, så jag försökte spela cool, men jag var väldigt nervös.

Kallade honom Oussama Mellouli

Sjödin var dock inte den enda som blev uppspelt av resultatet.

SVT missade helt när de skulle visa grafik med Sjödins namn och gav honom i stället namnet ”Oussama Mellouli” och skrev att han var från Tunisien. Skylten var dock bara framme några sekunder och SVT visade rätt namn och nationalitet strax efteråt.