”Han slåss med sina hälsoproblem”

Föräldrarna oroliga för femfaldige OS-guldmedaljören

Foto: AFP
SPORTBLADET

Ian Thorpes föräldrar är oroliga efter sin sons sammanbrott.

– Han fajtas med sina hälsoproblem just nu och går igenom en tuff tid, säger pappa Ken Thorpe till Daily Telegraph.

– Jag är väldigt orolig, säger mamma Margaret Thorpe via managern James Erskine, enligt ABC News.

Natten till måndagen, klockan 03.15, greps förre simkungen Ian Thorpe av polisen i Sydney-förorten Panania. Enligt Channel Nine hittades han förvirrad och desorienterad på gatan och en 14-årig pojke ska ha blivit vittne till hur han försökte bryta sig in i familjens husvagn.

Ian Thorpes manager James Erskine bekräftade att Thorpe var påverkad av smärtstillande och antidepressiva medel, men menade att han hade tagit dem för att döva smärtan efter en axeloperation.

”Bara skitsnack”

Erskine bekräftade i går att Thorpe är inlagd på rehabklinik, men dementerar nu uppgifterna från australiska medier att han lades in redan i förra veckan.

– Rapporteringen är helt fel. Reportern på News Limited som skrev artikeln diktade ihop det. Det här är första gången han är på rehab, så i slutänden var det där bara skitsnack, säger James Erskine till ABC News.

– Han föll och skadade axeln, åkte till sjukhuset, opererade axeln, och återvände till sina föräldrars hus för att samla krafter.

Fem OS-guld

James Erskine har pratat med Ian Thorpes mamma Margaret.

– Självklart är hon, som alla mödrar skulle vara, väldigt orolig.

Ian Thorpes pappa Ken säger till Daily Telegraph:

– Han fajtas med sina hälsoproblem just nu och går igenom en tuff tid. Men förhoppningsvis har han tagit sig igenom det här om sex månader.

Den femfaldige OS-guldmedaljören Ian Thorpe flyttade för 18 månader sedan till Schweiz, men har bott hos sina föräldrar i Panania, Australien, över julen.

ARTIKELN HANDLAR OM