Semifinalklar i VM – med Sarahs mössa

”Lätt att mixa ihop lite...”

1 av 2 | Foto: TV12
SPORTBLADET

KAZAN. Simon Sjödin simmade försöken med Sarah Sjöströms badmössa, vilket väckte frågor.

En medveten hyllning till världens bästa fjärilsimmare? Eller en strulpelles slarv?

– Det har hänt att han har lånat både mina glasögon och badmössa, säger Sarah.

I en intervju i Dagens Nyheter berättade det svenska lagets fysioterapeut Jozef Michlewicz om ett vanligt återkommande problem i truppen.

– När simmarna väl är i hallen försöker jag se till att de har koll på sina grejer. Det kan vara si och så med det, förklarade han.

– När Sarah var yngre kunde det ibland försvinna saker, men numera har hon ordning på dem. Den det kan vara lite problem med är Simon (Sjödin). Han brukar låna de andra simmarnas grejer och sedan är det ingen som vet var de är.

Det är därför det hänt att han simmat även tävlingar med lånade saker.

– Det har hänt att han har lånat både mina glasögon och badmössa. Det är därför han vid något tillfälle simmade med en ”Sjöström-mössa”, säger Sarah Sjöström till DN.

Skyltar har inte hjälpt

Jozef Michlewicz har försökt lösa problemet med att sätta upp skyltar, och trodde att han en gång för alla fått ordning på lagets strulpelle. Men dagens försöksimningar visade att han får hitta nya metoder. När Simon Sjödin simmade sig vidare på 200 medley var det mest anmärkningsvärda inte att han kämpade sig in efter en kantig bröststräcka.

Utan att han gjorde det i Sarah Sjöströms badmössa.

– Sjöström, Sjödin…, det är lätt att mixa ihop lite. Jag brukar köra med Sjöström under, förklarar han i TV12.