Sjöström snabbast – Coleman slog dopad

”Bestämd att jag skulle ta henne i alla fall”

1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN
Sarah Sjöström och Michelle Coleman efter att de tävlat i kvalet på 100 meter frisim.
SPORTBLADET

KAZAN. Sarah Sjöström skrämde Australien, Michelle Coleman ville mest slå tjejen på banan bredvid.

– Hon har åkt dit för dopning två gånger så jag tänkte att henne skulle jag i alla fall ta, säger hon.

När morgonens VM-simmande gick igång med kvalheaten på 100 meter frisim hade de svenska simmarna inga som helst problem med att ta sig vidare till semifinal.

Både Michelle Coleman (nia totalt på 54,1) och Sarah Sjöström (delad etta med 53,22) tryckte i på vägen hem från vändningen och hade bra kontroll på både heat och tider.

– Helt okej, jag är vidare, det är det viktigaste, säger Michelle.

”Jag var bestämd”

Hon låg på banan mellan ryskan Natalia Lovtjova och Sjöström och fick anstränga sig för att göra sitt eget lopp när de andra drog iväg på vägen ut, men det var inte kompisen Sarah hon brydde sig mest om.

– Jag ville bara slå tjejen bredvid mig. Jag var ganska bestämd att jag skulle ta henne, hon har åkt dit för dopning två gånger så jag tänkte att henne skulle jag i alla fall ta.

Natalia Lovtjova har varit avstängd för dopning två gånger om, senast i två år, och har precis kommit tillaka i tid för hemma-VM. Hennes ursprungliga avstängning löpte till den 30 maj i år.

Själv har ryskan skyllt sin senaste avstängning på en lagkamrat.

Sjöström snabbast

Enligt Lovtjova hade hon glömt sin vattenflaska under ett träningspass och druckit ur lagkompisen Ksenia Moskvinas flaska. Som råkade innehålla methylhexaneamine. En tredje simmare i samma lag, Katerina Andrejeva, hade råkat glömma sin flaska precis samma dag, och gått samma olyckliga öde till mötes. Båda stängdes av.

Snabbaste tiderna i försöken hade, utöver Sjöström, de australiska systrarna Campbell; Cate med 53,22, Bronte med 53,5. Semifinalen simmas ikväll. Natalia Lovtjova finns med då också.