Sverige kämpade sig till final i lagkapp

Sverige hade inte råd att vila stjärnorna

Foto: BILDBYRÅN
Sveriges Jennie Johansson, Louise Hansson, Michelle Coleman och Sarah Sjöström efter att de tävlat i kvalet på lagkappen 4x100 meter medley.
SPORTBLADET

KAZAN. De största konkurrenterna simmade försök med sina b-lag. Smala Sverige fick köra hårt direkt.

En dålig start och en kallsup senare hade de en final att se fram emot.

– Det kommer att vara otroligt tufft, men i en final kan allting hända, säger Michelle Coleman.

Australien lät syrrorna Campbell, världsmästare-Bronte och brons-Cate, vila. Dubbla ryggsimsmästaren Emily Seebohm också.

USA gav Missy Franklin, Simone Manuel och Jessicy Hardy ledigt.

Så ser skillnaden i bredd och återväxt ut mellan de största och de stora. När försöken på 4x100 medley kördes i morse kom Danmark och Sverige med sina toppuppställningar för att inte missa finalen.

– För mig och Louise (Hansson) är det ganska skönt att få simma på morgonen, det är Jennie och Sarah som har finaler ikväll som hade velat vila på morgonen. Men vi gjorde det i Barcelona och kom inte vidare, och vi har inte råd med det, säger Michelle Coleman.

Tangerade årsbästa

Hon gjorde ett nytt, fint lopp på det inledande ryggsimmet, tangerade sitt personbästa från tidigare i veckan (60,55) men var ändå inte helt nöjd.

– Det kändes inte lika bra som i 100 ryggsim, vår starter hade en dålig dag, en tjej hade inte tårna mot mattan, vi blev hängande ganska länge och det blev lite off. Men det blev bra.

Jennie Johansson visade form (igen) på bröstsimssträckan, simmade snabbare än i EM-finalen i fjol (66,20). Sarah Sjöströms fjärilsträcka (56,1) och Louise Hanssons avslutande frisim (54,44) var lite sämre än väntat.

– Jag hoppas på att simma betydligt bättre. Det var nästan sju tiondelar sämre än vad jag hade igår. Jag fick en kallsup lite klantigt, men… ja, det ska jag inte skylla på, säger Hansson.

Är du sliten, eller var det en typisk morgonsimning?

– Nja, allting satt inte. Det finns betydligt mer.

Tredje bästa tid

Sverige gick till final med tredje bästa tid (3.57,29), i kväll möter de stornationer som skickar in a-laget. VM ska avslutas, Sverige går in i den sista dagens sista simpass med tre finalplatser: Sarah Sjöström på 50 fritt, Jennie Johansson på 50 meter bröstsim och laget i 4x100 meter medley.

Hur många medaljer blir det?

– Jag vågar inte säga… Jag håller tummarna för Jennie, det vore otroligt kul. Sarah är inte lika överlägsen som på 50 fjäril, men jag håller alla tummar och tår, säger Michelle Coleman.