"Väntat lika länge på det här som hon"

Jennie Johanssons föräldrar i tårar efter VM-guldet

1 av 5
SPORTBLADET

Aldrig tidigare hade Jennie Johansson, 27, vunnit en medalj vid VM – förrän i dag.

När det sensationella guldet var ett faktum grät föräldrarna på läktaren.

– Vi har ju varit med på alla tävlingar, och väntat lika länge på det här som hon, säger hennes pappa Håkan Johansson.

Trots många finalplatser hade Jennie Johansson aldrig vunnit en medalj vid ett VM.

Dagens sensationella guldmedalj på 50 meter bröstsim vid världsmästerskapen i Kazan var hennes första någonsin och fick föräldrarna, Håkan Johansson och Eleonore Persson, på läktaren att brista ut i tårar.

– Det var en sådan överraskning, hon har ju alltid lyckats med att vara fyra, femma eller sexa på alla stora mästerskap och nu fick hon äntligen till det. Vi vågade hoppas på ett brons, men nu blev det guld till och med. Det är så kul, säger Jennie Johanssons pappa, Håkan Johansson, och fortsätter:

– Vi har ju varit med på alla tävlingar, och väntat lika länge på det här som hon.

"Väldigt bra för framtiden"

Segertiden skrevs till 30,05 och guldmedaljen innebär att hon tillsammans med Therese Alshammar och Sarah Sjöström är en av tre svenskor som har vunnit ett VM-guld i långbana.

– Det här är ett kvitto på att hennes långsiktiga arbete har gett resultat, och det är väldigt bra för framtiden. Hon får ett stärkt självförtroende, säger pappan.

Föräldrarna har bidragit ekonomiskt för att ge henne möjlighet att satsa helhjärtat på simningen.

– Sedan hon började med simningen har vi varit på alla tävlingar, och egentligen hjälpt till som en vanlig förälder gör. Men vi har sett till att hon har överlevt och samtidigt haft möjlighet att satsa heltid på simningen, och vi hoppas att det ska kunna ge något.