Svenska kritiken: ”Allt är lite B”

Foto: TT
Simon Sjödin.
SPORTBLADET

Netanya, Israel. Israel arrangerar för första gången ett mästerskap i simning.

Det drabbar simmarna som får dras med försenade bussar och trängsel i bassängerna.

– Allt är lite B, säger Simon Sjödin.

Mer än 600 aktiva är på plats i israeliska Netanya för att under fyra dagar simma kortbane-EM. Arrangörslandet har aldrig förut hållit i en tävling av den här kalibern.

– För oss är det som att vara värdar för OS, sa Noam Zwi, ordförande för Israels simförbund när de fick mästerskapet.

Sverige har skickat sju simmare till tävlingarna som drar i gång i dag. De varnades på förhand för arrangörsmissar, vilket de på plats i Israel fick smaka på direkt.

– Det har blivit lite krockar med insimningen. Det finns saker att förbättra. Men bassängen är 25 meter i alla fall, säger Simon Sjödin, 29.

”Försöker i alla fall”

Vad för krockar?

– Busstransporten går inte i tid. Kvaliteten är lite sämre än man är van vid. Men de gör ett bra jobb ändå. Det är deras första gång här. De försöker i alla fall.

Sjödin påpekar att svenskarna inte är arga utan förstående inför det han kallar kvalitetsbristerna. Det går att simma här trots allt. Själv ska han tävla i 200 och 400 meter medley samt 200 meter fjäril. I det förstnämnda är han regerande tvåa i kortbane-EM.

– Jag har ett silver att försvara från Herning för två år sedan. Jag är redo att gå ut och kriga för medaljer, säger han.