Sarah Sjöström tog andra EM-guldet

Foto: TT
Sjöström efter sitt andra EM-guld på två dagar.
SPORTBLADET

Netanya/STOCKHOLM. Överlägsen på 50 fjäril i går. Jagad segrare på 100 frisim idag.

– Det var väldigt överraskande. Jag kollade på resultattavlan flera gånger innan jag såg att jag var först, säger Sarah Sjöström efter sitt andra EM-guld på två dagar.

Sarah Sjöström dämpade förväntningarna inför EM-finalen på 100 frisim och sa att hon satsade på medalj.

Nederländskan och största konkurrenten på distansen, Ranomi Kromowidjojo, imponerade i semifinalen och tog också greppet om finalen.

Men Sjöström tog ganska tidigt över ledningen och kunde trots att hon kroknade de sista metrarna hålla undan för nederlänskan.

Hon vann med tiden 51,37 – 22 hundradelar före tvåan.

"Överraskande"

– Det var väldigt överraskande. Jag kollade på resultattavlan flera gånger innan jag såg att jag var först. Jag var väldigt överraskad över att jag kunde förbättra min tid så mycket från i går. Jag var helt slut när jag simmade på 52,0, säger 22-åringen.

Hur ska vi förstå det?

– Jag har jobbat lite grann på att vara med första femtio. Hitta rätt taktik så det inte blir för hårt. De är de här tiderna jag måste ligga på första femtio om jag ska hänga med på hundra frisim i kortbana. Det var riktigt tufft i dag. Det kändes som att jag stod stilla sista fem.

Sjöström tycker att det är skönt att hon gång på gång visar för sig själv att hon kan förbättra sig mycket inför finalsimningarna.

"Mentalt stark"

– Det visar att man är mentalt stark. Jag försökte påminna mig själv om att det är jag som är bäst sista femtio. Så det är bara att trycka ner huvudet och kämpa. säger hon.

Hur ska vi förstå att du vinner guld så ofta?

– Det får jämna ut sig nu. Jag har tagit många fjärdeplatser. Det gäller att ha marginalerna på rätt sida. Det var tajt nu också. Nu verkar det som att jag är den som sätter handen först i mål.

Sjöström tog ett överlägset EM-guld på 50 fjärilsim i går och har nu tagit två guld av två möjliga i kortbanemästerskapet.